Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Zemiakovy Bulgur Pilav..Je to velmi jednoduche, vyborne a rychle jedlo ;-)

4-5
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si 3dcl hrubozrnneho Bulguru, nakrajame si na stredne kocky cibulu. Papriku mozte dat hociakej farby a ak chcete, dajte aj stiplavu :-). Papriku si nakrajame na väcsie kusky-kocky, aby sa nam v Pilave nestratila :-), ale dala sa pekne vidiet. Potom si nakrajame aj 2 stredne velke zemiaky na mensie kocky. Preto na mensie, aby sa nam tiez s Bulgurom stihli uvarit :-)
  2. V panvici na troche oleja zosklovatime a trolinku aj osmažíme tu paprika s cibulou..
  3. ..pridame za 1kl mletej červenej papriky a par sekund(5-6) nechame poškvrčať..
  4. ..pridame zemiaky, premiesame a nechame zasa trocha spolu poškvrčať :-)
  5. ..a nakoniec pridame Bulgur, premiesame, nechame znova spolu poškvrčať :-) a osolime podla chuti. Ja som dala cca.1/2 kl soli, lebo bulgur a zemiaky sol popiju, tak aby to nakoniec aj zostalo slane :-P Ale dajte si kazdy podla chuti..
  6. Teraz zalejeme cele 7dcl vody a premiesame...
  7. Množstvo vody som pocitala teraz len preto, lebo recept davam sem na Varechu. Inak ja som sa od svokry naučila tak, ze hocikolko Bulguru robis (tym nemyslim 10 zrniek), vzdy zalejes takym množstvom vody, aby bola nad bulgurom v hrubke ukazovaka ;-)
  8. ..asi 1/4 masla nakrajame na kusky a polozime len tak na vrch, už nesmieme miesat! Teraz zakryjeme pokrievkou a na menšom ohni nechame varit-vriet 10 minut..
  9. Po 10-ich minutach odkryjeme, ale nemiesame, len tak pretrasieme 2-3x dopredu-dozadu panvicou :-) aby sa to popohynalo. Potom znova zakryjeme, nechame na ohni nech sa znova začne akoby varit pod pokrievkou. Potom užaj vypnete ohen a takto nechate postat 15 minut. Ak mate elektricky sporak, tak odstavte panvicu bokom, lebo to sa už nema varit. Ja to tak robim, že zakryjem,chvilku pockam a priložim tam ucho a ked pocujem, ze začalo znova vriet, pockam par sekund aby som si bola ista, ze sa pod pokrievkou vytvorila para ;-) a vypnem a odstavim bokom, kedze mam elektricky sporak :-) Za tych 15-20 minut bulgur vsiakne vsetku vodu a aj zemiaky zmäknu ;-P
  10. Už som to nestihla odfotit v celku, lebo prišli hladoši a užaj chceli jest :-) Stihla som rychlo odcvaknut len pol panvice.. Nabera sa to od kraja s PL, ani teraz sa to nemieša :-)
  11. Je to vyborne jedlo, velmi jednoduche a rychle! Kludne mozte k zemiakom nakrajat aj mladu cukinu atd. Tento pilav je vynikajuci aj s cesnakovym jogurtom ;-P Dobru chut