Pastiersky koláč (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Postup- Na oleji orestujem nakrájanú cibuľu do sklovita.
- K cibuli som pridala na hrubo nastrúhanú mrkvu.
- Cesnak a chilli papriku.
- Mleté mäso som opiekla na cibuli.
- Pridala som aj jednu klobásku, z ktorej som stiahla črievko. Mäso som podliala vínom, pridala som aj worcester. Mäso som opekala asi 10 minút.
- Namiesto kečupu som dala najmenšiu fľašku rozvarených paradajok, čo som robila v lete.
- Udusené mäso som osolila, okorenila. Kým sa mäso dusilo, uvarila som v slanej vode očistené zemiaky na pyré. Z uvarených zemiakov, masla a horúceho mlieka, soli som spravila pyré.
- Na vrch mäsa som dala strúhaný eidam.
- Na syr som navrstvila pyré. To som ešte postrašila zvyškom syra.
- Rúru som vyhriala na 190 °C. Jedlo som piekla asi 18 minút.
|