Pastiersky koláč (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

18-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujem nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. K cibuli som pridala na hrubo nastrúhanú mrkvu.
  3. Cesnak a chilli papriku.
  4. Mleté mäso som opiekla na cibuli.
  5. Pridala som aj jednu klobásku, z ktorej som stiahla črievko. Mäso som podliala vínom, pridala som aj worcester. Mäso som opekala asi 10 minút.
  6. Namiesto kečupu som dala najmenšiu fľašku rozvarených paradajok, čo som robila v lete.
  7. Udusené mäso som osolila, okorenila. Kým sa mäso dusilo, uvarila som v slanej vode očistené zemiaky na pyré. Z uvarených zemiakov, masla a horúceho mlieka, soli som spravila pyré.
  8. Na vrch mäsa som dala strúhaný eidam.
  9. Na syr som navrstvila pyré. To som ešte postrašila zvyškom syra.
  10. Rúru som vyhriala na 190 °C. Jedlo som piekla asi 18 minút.