Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. septembra 2021

Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj fašírky z podbrušnicovej blany.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
80 g
1 ks
1 ks
1 ks
80 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Fašírky:
250 g mleté (z podbrušinky)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1/2 ks
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie rebrá som umyla a osušila. Opäť sa na rebrách náchádzala podbrušinka, z ktorej som tu pred nedávnom pridala recept, no vtedy som podbrušinku naplnila. Dnes som ju pomlela a pripravila fašírku.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podbrušinky bolo toľko bolo, aby mi ju robot dokázal ľahšie pomlieť, najprv som ju nakrájala na malé kocky. Ak by ste chceli túto časť mäsa pomlieť na mlynčeku, myslím, že nemáte šancu. Sú to samé jemné blany, ktoré mlynček ťažko pomelie.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu, cibuľu a jeden strúčik cesnaku som nakrájala na kocky. Slaninu som opražila, pridala som cibuľu s cesnakom a opiekla.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som nakrájanú papriku a paradajku a spolu opiekla a posypala mletou červenou paprikou.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na pripravený základ som položila rebrá a opiekla som ich z oboch strán.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa pekne opiekli osolila som ich.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypala troškou rasce a mletého korenia a podliala len veľmi malým množstvom vody. Keď sa rebrá pod pokrievkou 20 minút podusili, odparila sa tekutina, podliala som ich bielym vínom a už nezakryté nechala opiecť.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z mäsa som odstránila tenké blany, ktoré mi robot nezomlel.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som soľ, korenie, rascu, prelisovaný cesnak, nakrájanú cibuľu a namočený a vyžmýkaný rožok.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som vajce a trošku strúhanky, aby všetko držalo spolu.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Z hmoty som tvorila hrudky.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na horúcom oleji pod pokrievkou som ich najprv nechala podusiť a potom som odkryla a opiekla.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Opečené fašírky som vybrala na tanier.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tento obed som podávala len s domácim chlebíkom tak, ako to robili pastieri. Je teraz dostatok jesennej zeleniny, šaláty môžeme ponúknuť podľa fantázie. S dúškom bieleho vínka, jednoduchý a chutný obed. Prajem vám dobrú chuť.

    Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

haji
Pěkný a ekonomický recept, detailní postup a určitě výborné jedlo. S radostí bych si porci této dobroty dala, klidně i s tím douškem vína. Děkuji za inspiraci, milá Izi! Krásný zbytek léta!
1x kvakac
sracz
... nóóó teda, ááále! ... to vôbec nevyzerá zle a vonia to aj u nás na 4. poschodí! Nuž, "kdo umí, ten umí a kdo neumí, ... tlačí kočárek!
1x haji