Parené kuracie rolky (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Rada varím v parnom hrnci, potraviny stačí "naložiť" do hrnca a nastaviť časovač... Ešte radšej som tomu, že takéto jedlá pripravené v pare chutia aj mojim deťom.

2
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a položíme na kus potravinovej fólie. Na ne položíme plátky šunky. V miske zmiešame jemne osolenú a pretlačeným cesnakom ochutenú smotanu.
  2. Natrieme na šunku.
  3. Na "náter" uložíme plátky syra.
  4. Rolky pekne zrolujeme...
  5. A na pevno zatočíme do fólie, na okrajoch ako cukríky...
  6. Pripravené na parenie...
  7. Uložíme ich na dolné poschodie parného hrnca, pridáme očistenú, jemne posolenú zeleninu... Ružičkový kel som dala priamo z mrazničky, bežne používam pri takomto varení mrazenú zeleninu rovno z mrazničky.
  8. Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtinky, potom hrúbku asi 0,5cm. Posypeme soľou, drvenou rascou a rozmarínom- tým len veľmi opatrne, je riadne aromatický- teda podľa mňa.
  9. Za pomoci rúk zemiaky ešte v mise premiešame, aby boli koreninami obalené a uložíme ich do parného hrnca na vrchné poschodie.
  10. Časovač nastavíme na 40 minúta necháme hrniec pariť, sem- tam naň pozrieme, či sa voda nevyparila...
  11. A ešte som "stretla" v chladničke pár šampiónov, šup tam pri zemiaky s nimi...
  12. Rolky odbalíme z fólie a šikmo pokrájame, naložíme na tanier spolu zo zemiakmi a zeleninou.