Parené kuracie rolky (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Rada varím v parnom hrnci, potraviny stačí "naložiť" do hrnca a nastaviť časovač... Ešte
radšej som tomu, že takéto jedlá pripravené v pare chutia aj mojim deťom.
2 porcie |
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a položíme na kus potravinovej fólie. Na ne položíme plátky šunky. V miske zmiešame jemne osolenú a pretlačeným cesnakom ochutenú smotanu.
- Natrieme na šunku.
- Na "náter" uložíme plátky syra.
- Rolky pekne zrolujeme...
- A na pevno zatočíme do fólie, na okrajoch ako cukríky...
- Pripravené na parenie...
- Uložíme ich na dolné poschodie parného hrnca, pridáme očistenú, jemne posolenú zeleninu... Ružičkový kel som dala priamo z mrazničky, bežne používam pri takomto varení mrazenú zeleninu rovno z mrazničky.
- Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtinky, potom hrúbku asi 0,5cm. Posypeme soľou, drvenou rascou a rozmarínom- tým len veľmi opatrne, je riadne aromatický- teda podľa mňa.
- Za pomoci rúk zemiaky ešte v mise premiešame, aby boli koreninami obalené a uložíme ich do parného hrnca na vrchné poschodie.
- Časovač nastavíme na 40 minúta necháme hrniec pariť, sem- tam naň pozrieme, či sa voda nevyparila...
- A ešte som "stretla" v chladničke pár šampiónov, šup tam pri zemiaky s nimi...
- Rolky odbalíme z fólie a šikmo pokrájame, naložíme na tanier spolu zo zemiakmi a zeleninou.