Chrumkavé paradajkové placky

dominikakralovicova - fotkadominikakralovicova, 18. augusta 2015

Recept mám z nového septembrového čísla dobrého jedla, určite stojí za vyskúšanie, čo poviete ??

8
porcií
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Na kvások:
1 kocka
75 ml vlažné
1 ČL
1  PL
Na cesto:
350 g
50 g
2 ČL
1 ČL
150  ml
Na obloženie:
 červené a žlté
 na kocky
 menšie kúsky
 červená
 hrubozrnná




Postup

  1. 1

    Kvások si pripravíme klasickým spôsobom a necháme nakysnúť. Hladkú a špaldovú múku zmiešame so soľou, provensálskymi bylinkami. Pridáme kvások, mlieko. Zamiesime na hladké cesto a necháme podkysnúť 45 minút.

  2. 2

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 8 častí. Každú vytvarujeme na bochník a necháme 10 minút podkysnúť.

    Chrumkavé paradajkové placky - obrázok 2
  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Bochníčky vyvaľkáme na tenké placky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mne sa zmestili 4 placky na jeden veľký plech. Potrieme ich olivovým olejom a obložíme na tenko nakrájanou zeleninou. Plátky zeleniny potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme 12 minút. Placky sú veľmi chutné, cesto pri pečení nepodkysne, zostane tenké a na okrajoch chrumkavé. Po upečení som ich krájala na tenké pásiky, každú placku tak na tri časti .

Diskusia k receptu

ampara
Mne sa zdá na 400 g múky kocka droždia veľa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia