Foto: dominikakralovicova
Recept mám z nového septembrového čísla dobrého jedla, určite stojí za vyskúšanie, čo poviete ??
porcií
na 180 °C
Suroviny
Na kvások: | |
1 kocka |
|
75 ml vlažné |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na cesto: | |
350 g |
|
50 g |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
Na obloženie: | |
červené a žlté |
|
na kocky |
|
menšie kúsky |
|
červená |
|
|
|
|
|
|
|
hrubozrnná |
|
Postup
-
1
Kvások si pripravíme klasickým spôsobom a necháme nakysnúť. Hladkú a špaldovú múku zmiešame so soľou, provensálskymi bylinkami. Pridáme kvások, mlieko. Zamiesime na hladké cesto a necháme podkysnúť 45 minút.
- 2
Nakysnuté cesto rozdelíme na 8 častí. Každú vytvarujeme na bochník a necháme 10 minút podkysnúť.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Bochníčky vyvaľkáme na tenké placky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mne sa zmestili 4 placky na jeden veľký plech. Potrieme ich olivovým olejom a obložíme na tenko nakrájanou zeleninou. Plátky zeleniny potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme 12 minút. Placky sú veľmi chutné, cesto pri pečení nepodkysne, zostane tenké a na okrajoch chrumkavé. Po upečení som ich krájala na tenké pásiky, každú placku tak na tri časti .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu