Paradajkové placky
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Autor receptu: redakcia
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco Rausch.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Paradajky pokrájame na kocky
a zmiešame s nasekanou cibuľou, hrsťou posekanej mäty a petržlenovej vňate. Ochutíme lyžičkou soli, štipkou mletého čierneho korenia a zmes odložíme marinovať do chladničky aspoň na polhodinu.
- Do vychladenej zmesi vmiešame vyšľahané vajíčko, nadrobený syr feta
a hladkú múku, do ktorej vopred zamiešame aj strúhanku a sódu bikarbónu. Hotové cesto necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.
- Panvicu s nelepivým povrchom potrieme vrstvou olivového oleja, na ktorom opekáme placky. Na jeden kus stačí 1 PL cesta. Pečieme na miernom ohni,
2 až 3 minúty z každej strany. Postup opakujeme, kým nespotrebujeme cesto.
- Podávame s jogurtom, olivami a najlepším doplnkom sú grécke tzatziky.
- Syr feta môžeme aj vynechať, konzistenciu cesta to neovplyvní. Môžeme pridať aj bylinky populárne v Grécku - kôpor alebo bazalku.