Pečené plnené paradajky

Paradajkové košíčky so pšenom

Autor receptu: podravka

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  2. Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  3. Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozzarellou a necháme zapiecť.
  4. Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozzarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.