Paradajková omáčka s haluškami

Autor receptu: peter64

ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci doma.

Suroviny

Postup

  1. Najprv uvaríme hovädzie mäso,najlepšie v tlakovom hrnci.Jemne nasekanú cibuľu opražíme na masla spolu s korenim,zaprášime múkou a pripravíme svetlú zapražku.Zriedime ju studenou vodou alebo vývarom a 20 minút povaríme.Pridáme paradajkový pretlak,posolime a osladíme.Omáčku precedíme alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame a vložíme späť do omáčky. Ako prílohu podávame krupicové halušky.Utrieme tuk svajciami,po častiach pridávame v mlieku vopred namočenú a rozmiešanú krupicu a soľ.Z cesta vykrajujeme halušky lyžičkou namáčanou vo vode a varíme v slanej vode 6 až7 minút.