Paprikovo - hubová nátierka na hrianky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 18. decembra 2011

Postup

  1. 1

    Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200° C pečieme cca 30 minút.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Horúcu papriku prikryjeme na 5 minút, aby sa sparila a dala ľahko ošúpať.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľkú cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a osmažíme na rozpálenom oleji.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hlivu a šampiňóny (pomer a druh húb môže byť rôzny) nakrájame na plátky

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a pridáme k cibuli. Na miernom ohni občas premiešame, kým huby nezhnednú a neodparí sa tekutina. Pridáme soľ a čierne korenie.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver pridáme k hubám petržlenovú vňať a odstavíme. Huby necháme vychladnúť.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do mažiara si dáme horčičné semienka

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a rozdrvíme ich.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ošúpanú papriku, huby a horčičné semienka preložíme do mixéra a rozmixujeme. Ak máte radi pikantné, pridajte aj chilli papričku. Hotovú nátierku preložíme do fliaš a uzatvoríme. Nátierku je možne aj sterilizovat.

    Paprikovo - hubová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haston
zaujímavé. robievam hubovú nátierku, ale iného zloženia - uverejnil som ju aj na vareche. skúsim však aj takúto.
marianne69
skvelaaa,podla mojho gusta,ale pockam v lete na papriku,lebo vcera som kupila a bola nejakej nedefinovatelnej farby, akoby nedozreta
maryannb
Ako dlho ju treba sterilizovať? A na koľkých stupňoch?
korbacik
To môže byť dobrotka:) Len škoda, že si rcp nedala niekedy na jeseň, teraz je paprika dosť drahá... a umelá:) Fajn, ukladám a teším sa na výrobu a konzumáciu.
P. S. @maryannb , podľa mňa netreba dlho sterilizovať, paprika je upečená, huby udusené, ja by som tak 10 min. maximálne, nech sa prichytia viečka.
maryannb
Ďakujem, skúsim, no až keď budú rásť hríby. Tento rok to bola bieda.
michsamant
Dnes som sa nechala inspirovat tvojim receptom. Trosku som si to upravila a pouzila ine korenie, ale aj tak mi tento recept velmi pomohol. Natierka je perfektna!! Vdaka za napad :)
mstepo
nátierku som urobil ale použil som iné huby hríby, suchohríby, václavky a kuriatka ... je perfektná ale ma jednu chybičku krásy nikdy jej nie je dosť :D mám vysterilizovanych 5 teglíkov