Panzanella

Autor receptu: pumaamravec

Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný. :)

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak si nakrájame nadrobno, rajčinky na štvrtinky, cibuľu na pásiky a nakrájame aj zeler. V hriankovači si opečieme chlieb dochrumkava a potom rozrežeme na kocky. Na oleji orestujeme cibuľové pásiky a ku koncu pridáme aj cesnak a dorestujeme.
  2. Cherry rajčinky zmiešame s kaparmi, čiernymi aj zelenými olivami a cibuľou s cesnakom. Pridáme chlebové kocky a zeler a premiešame.
  3. Dresing vytvoríme zmiešaním všetkých prísad. Šalát prelejeme dresingom a podávame. Môžme ozdobiť bazalkou a posypať talianskymi bylinkami.