Panzanella
Autor receptu: pumaamravec
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami
je chuť úžasný. :)
1 porcia |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesnak si nakrájame nadrobno, rajčinky na štvrtinky, cibuľu na pásiky a nakrájame aj zeler. V hriankovači si opečieme chlieb dochrumkava a potom rozrežeme na kocky. Na oleji orestujeme cibuľové pásiky a ku koncu pridáme aj cesnak a dorestujeme.
- Cherry rajčinky zmiešame s kaparmi, čiernymi aj zelenými olivami a cibuľou s cesnakom. Pridáme chlebové kocky a zeler a premiešame.
- Dresing vytvoríme zmiešaním všetkých prísad. Šalát prelejeme dresingom a podávame. Môžme ozdobiť bazalkou a posypať talianskymi bylinkami.