Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta s jahodovým pyré videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 16. februára 2021

Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar. Zobraziť celý popisPanna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar. Môžete použiť želatínové plátky, práškovú želatínu alebo vegetariánsku. želatínu.
Zdroj: YouTube

2-4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava
Panna cotta s jahodovým pyré (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

Jahodové pyré:
200 g
30 g
1 PL
3 g
Panna Cotta:
200 g
200 g
30 g
4 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila domáce jahodové pyré. V hrnčeku uvaríme jahody s cukrom a citrónovou šťavou. Varime kým jahody nezmäknú. Rozmixujeme a precedíme. Necháme ochladnúť.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme smotanu s mliekom, cukrom a agarom a privedieme do bodu varu. Smotanou naplníme poháre do polovice a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Keď je panna cotta stuhnutá, na panvici zohrejeme jahodové pyré s agarom do bodu varu. Necháme trošku ochladnúť za stáleho miešania a nalejeme do pohárov na stuhnutú smotanovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

silvia16
Ďakujem za pekné komentáre. Vždy potešia. Som rada že fotka sa páči. Snažila som sa, haha. Tak ďakujem, že ste mi dali vedieť.
gordonko
opýtam sa diabetičky či takéto môžem ..... ,ale čo nič sa pýtať nebudem iste by mi to doporučila ...pekný recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia