Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom fotorecept

George Kostka
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 17. mája 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

800 g
8 plátkov
10 g
600 g
50 g strúhaný (gouda, čedar)
Slaninový džem:
50 g
4 ks
100 ml
1 PL
1 PL
Nakladaná zelenina:
150 g (cuketa, karfiol, paprika, uhorka, mrkva a cibuľa)
100 ml
100 ml
15 g
80 g
10 g
10 g
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.

    Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky osmažíme na panvici, dochutíme soľou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre alebo pod grilom.

    Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninový džem pripravíme tak, že osmažíme najemno nakrájanú údenú slaninu s červenou cibuľou. Podlejeme červeným vínom, pridáme cukor, ocot a dochutíme soľou. Varíme, kým sa nevyparí všetka tekutina.

  4. 4

    Pripravíme nálev na nakladanú zeleninu. Zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, kurkumu, nové korenie a privedieme do varu. Na kocky nakrájanú zeleninu zalejeme týmto nálevom a necháme vychladiť.

    Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Panenku pokrájame na hrubšie kusy. Zapečené zemiaky na tanieri vyformujeme pomocou malej kruhovej formy. Na doplnenie môžeme použiť zeleninové pyré a slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist