Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátiku

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 7. marca 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátikuFoto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
45 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Šalotku nakrájame na kocky a dáme pražiť so slaninkou. Keď je zmes opražená, pridáme pokrájané sušené slivky, lyžicu slivkového lekváru a červené víno, osolíme, okoreníme a zredukujeme.

  2. 2

    Do panenky urobíme nožom tunel po dĺžke. Naplníme slivkovou plnkou a pokrájame na hrubšie medailóniky, ktoré sprudka opečieme na panvici s olejom, vyberieme a obalíme v slaninke. Potom vložíme do pekáča a pečieme pri 180 °C 10 minút.

  3. 3

    Zemiakové pusinky: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko a žĺtky a mixérom šľaháme asi minútu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky, ktoré pečieme pri 170 °C 5 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist