Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka

Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátiku

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 7. marca 2019
Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátiku
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks
14 ks
1 ks
100 g
100 ml
Zemiakové pusinky:
800 g
100 g
200 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalotku nakrájame na kocky a dáme pražiť so slaninkou. Keď je zmes opražená, pridáme pokrájané sušené slivky, lyžicu slivkového lekváru a červené víno, osolíme, okoreníme a zredukujeme.

  2. 2

    Do panenky urobíme nožom tunel po dĺžke. Naplníme slivkovou plnkou a pokrájame na hrubšie medailóniky, ktoré sprudka opečieme na panvici s olejom, vyberieme a obalíme v slaninke. Potom vložíme do pekáča a pečieme pri 180 °C 10 minút.

  3. 3

    Zemiakové pusinky: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko a žĺtky a mixérom šľaháme asi minútu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky, ktoré pečieme pri 170 °C 5 minút.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: