Bravčová panenka
Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list
a tymian, pomaly konfitujeme bravčové líčka 90 minút pri teplote asi 90 °C.
- Očistený a nakrájaný kaleráb opražíme na nadrobno nakrájanej
cibuľke a masle, podlejeme smotanou a varíme. Po uvarení ho najemno rozmixujeme a zjemníme maslom.
- Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sušenej šunke
a opekáme na olivovom oleji z každej strany asi 3–4 minúty. Po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 8 minút.
- Medzitým na
masle opečieme hlivu, chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme, nakoniec
pridáme baby špenát a premiešame.
- Na taniere rozdelíme kalerábové pyré, do stredu naaranžujeme hlivu s baby
špenátom, navrch položíme pripravenú panenku a konfitované bravčové líčka, môžeme poliať výpekom z panenky.
|