Plnené palacinky

Ovocné sushi (fotorecept)

Autor receptu: maminamicha

Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým topingom a ovocným kaviárom.

5
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Palacinky: Z uvedených surovín okrem kakaa vymiešame palacinkové cesto, ja cukor do cesta nedávam. Trochu cesta odlejeme do misky a primiešame doň kakao.
  2. Na panvicu si spravíme kakaovým cestom mriežku.
  3. Po pár sekundách prilievame obyčajné palacinkové cesto. Necháme upiecť. Upečené palacinky odložíme bokom.
  4. Mliečna ryža: Dáme variť ryžu v mlieku s pridaním ostatných ingrediencií a necháme variť, pokiaľ ryža nebude napolo uvarená.
  5. Ryžu necháme vychladiť, tak aby bola letná. Okraje palaciniek odrežeme tak, aby vznikol štvorec. Na palacinku dáme v nie moc hrubej vrstve uvarenú mliečnu ryžu a ukladáme ovocie.
  6. Stočíme a naplnené palacinky zabalíme do fólie alebo alobalu. Necháme v chladničke trochu stuhnúť.
  7. Čokoládový toping: Medzitým si uvaríme toping. Všetko spolu dáme variť a varíme maximálne 4 minúty, potom odložíme a necháme vychladnúť.
  8. Ovocný kaviár: Na ovocný kaviár si dáme variť všetky suroviny okrem oleja, ten dáme na aspoň 15 minút do mrazničky. Suroviny dáme variť, keď zmes začne vrieť, odstavíme a schladíme na teplotu 45-50 °C. Prelejeme do kuchynského dávkovača a kvapkáme do ľadového oleja, v ktorom kvapky ovocnej zmesi stuhnú.
  9. Palacinky rozbalíme, pokrájame na kolieska, naservírujeme na tanier a podávame s ovocným kaviárom a topingom. Dobrú chuť.