Plnené palacinky
Ovocné sushi (fotorecept)
Autor receptu: maminamicha
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým
topingom a ovocným kaviárom.
5 porcií |
120 minút príprava |
Postup
- Palacinky: Z uvedených surovín okrem kakaa vymiešame palacinkové cesto, ja cukor do cesta nedávam.
Trochu cesta odlejeme do misky a primiešame doň kakao.
- Na panvicu si spravíme kakaovým cestom mriežku.
- Po pár sekundách prilievame obyčajné palacinkové cesto. Necháme upiecť. Upečené palacinky odložíme bokom.
- Mliečna ryža: Dáme variť ryžu v mlieku s pridaním ostatných ingrediencií a necháme variť, pokiaľ ryža nebude napolo uvarená.
- Ryžu necháme vychladiť, tak aby bola letná. Okraje palaciniek odrežeme tak, aby vznikol štvorec.
Na palacinku dáme v nie moc hrubej vrstve uvarenú mliečnu ryžu a ukladáme ovocie.
- Stočíme a naplnené palacinky zabalíme do fólie alebo alobalu. Necháme v chladničke trochu stuhnúť.
- Čokoládový toping: Medzitým si uvaríme toping. Všetko spolu dáme variť a varíme maximálne 4 minúty, potom odložíme a necháme vychladnúť.
- Ovocný kaviár: Na ovocný kaviár si dáme variť všetky suroviny okrem oleja, ten dáme na aspoň 15 minút do mrazničky.
Suroviny dáme variť, keď zmes začne vrieť, odstavíme a schladíme na teplotu 45-50 °C. Prelejeme do kuchynského dávkovača a kvapkáme do ľadového oleja, v ktorom kvapky ovocnej zmesi stuhnú.
- Palacinky rozbalíme, pokrájame na kolieska, naservírujeme na tanier a podávame s ovocným kaviárom a topingom. Dobrú chuť.