Ovčí syr v chlebovom obale

Autor receptu: redakcia

Necestujme na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými receptami. Slovensko ich má dosť. Naše tradičné suroviny, kombinácie a postupy môžu byť inšpiráciou aj pri príprave modernej zážitkovej gastronómie.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Chlieb namočíme v mlieku. Vypracujeme z neho tuhšie cesto, ktoré natrieme na fóliu a zabalíme doň ovčí syr.
  2. Pripravený syr opečieme sprudka na oleji a dáme asi na 5 minút do vyhriatej rúry, ktorú hneď vypneme.
  3. Zemiaky nakrájame na rovnako veľké kocky, zalejeme vývarom, pridáme cesnak, cibuľu a varíme, kým nie sú mäkké. Vychladnuté zemiaky opečieme na panvici tesne pred podávaním.
  4. Zeleninu poukladáme na tanier a potrieme dresingom pripraveným z jogurtu a byliniek.