Ovčí syr v chlebovom obale
Autor receptu: redakcia
Necestujme na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými receptami. Slovensko ich má dosť. Naše tradičné suroviny, kombinácie a postupy môžu byť inšpiráciou aj pri príprave modernej zážitkovej gastronómie.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Chlieb namočíme v mlieku. Vypracujeme z neho tuhšie cesto, ktoré natrieme na fóliu a zabalíme doň ovčí syr.
- Pripravený syr opečieme sprudka na oleji a dáme asi na 5 minút do vyhriatej rúry, ktorú hneď vypneme.
- Zemiaky nakrájame na rovnako veľké kocky, zalejeme vývarom, pridáme cesnak, cibuľu a varíme, kým nie sú mäkké. Vychladnuté zemiaky opečieme na panvici tesne pred podávaním.
- Zeleninu poukladáme na tanier a potrieme dresingom pripraveným z jogurtu a byliniek.