Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. augusta 2016
Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na zeleninové taštičky:
150 g
70 ml vlažná
30 ml
2 ks
1 ks
100 g
20 ml
Na polievku:
180 g
1,2 l
30 g
2 ks
60 g
80 ml
1 ks
2 ks
40 g (Solamyl, Gustin)
50 ml
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odpočinúť. Cibuľu, mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na drobné kocky. Urestujeme na oleji a plnku dochutíme sójovou omáčkou.

  2. 2

    Cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na 12 kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme natenko. Do stredu každého kúska cesta dáme plnku a v dlani vyformujeme taštičky.

  3. 3

    Na polievku nakrájame bielu časť jarnej cibuľky a kuracie prsia na malé kocky. Judášovo ucho necháme v studenej vode napučať. V hrnci osmažíme na oleji cibuľku a kuracie prsia. Podlejeme vriacim vývarom. Pridáme nakrájané Judášovo ucho a varíme desať minút. Do polievky vložíme zeleninové taštičky a na miernom ohni varíme, kým nevyplávajú.

  4. 4

    V miske rozmiešame vajíčka a vlejeme do polievky. Škrob zmiešame s trochou vody a polievku zahustíme. Nakoniec pridáme ocot, sójovú omáčku a čili. Krátko povaríme. Pri podávaní vložíme do polievky ešte umyté sójové výhonky a nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Polievocka sa mi velmi paci.Robievam Ostrokyslu cinsku,ale treba aj ine vyskusat.Ukladam do kucharky.