Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáčiky s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá pochúťka poteší
každého nielen mňa.
50 ks porcií |
30-40 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravené suroviny na cesto.
- Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme prášok do pečiva, soľ, mleté oškvarky, kyslú smotanu, žĺtok a vypracujeme cesto.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou formičky alebo pohára vykrojíme pagáčiky.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené pagáčiky, navrchu pagáčikov urobíme vzor a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme do zlatista 20-25 minút.
- Po upečení... Dobrú chuť.