Osie hniezda trochu inak fotorecept

garanco - fotkagaranco, 13. februára 2012
Osie hniezda trochu inak (fotorecept)
Foto: garanco

Recept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám bude niekedy hodiť...

40 minút
príprava
20+4 minút
na 180 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
1000 g
1 KL
2 dl
1 kocka- 42g
2 dl
3 dl vlažné
1 KL
2 ks
Plnka:
200 g - Hera
200 g strúhaný
1 KL
Príchuť do plnky 1.:
2-4 strúčiky
 - tymián, šalvia, rasca
Príchuť do plnky 2.:
1 hrsť
1 PL
Na poliatie:
horúce  so soľou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom vláčne cesto, mlieko pridávame podľa potreby, necháme dobre nakysnúť.

    Osie hniezda trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme plnku: syr nastrúhame a zmiešame s maslom a soľou, rozdelíme na dve časti. (Robila som dve rôzne slané príchute, lebo niektorí nemusia cesnak.)

    Osie hniezda trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme tiež na dve časti, rozvaľkáme na tenký plát, natrieme jednou časťou plnky, posypeme orechami opraženými na troche oleja so soľou a zrolujeme.

    Osie hniezda trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhej časti pridáme mletú červenú papriku, trochu štipľavej papriky, prelisovaný cesnak, sušený tymián a šalviu a trochu drvenej rasce. Všetko dobre zmiešame a natrieme na druhý vyvaľkaný plát, potom zrolujeme.

    Osie hniezda trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládky krájame asi na 1,5cm široké kúsky, kladieme na pech vystlaný papierom na pečenie a necháme trochu podkysnúť...asi takto....

    Osie hniezda trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 20minút, potom plech vyberieme z rúry, na každé hniezdo nalejeme lyžicu horúceho mlieka, do ktorého sme dali trochu soli. Plech vložíme späť do rúry a ešte 3-4 minúty zapečieme.

    Osie hniezda trochu inak (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Zaujímavá inovácia, nie je nad dobrý nápad. Aj my máme oslávencov Vodnárov (tiež v množnom čísle) lepšie povedané Vodnárky- dcéry, dvojčatá. Ešte sme neoslavovali, budeme oslavovať naraz narodeniny a meniny za prvý kvartál, tak potom napečiem podľa teba.
vyzeraju prudko jede,moje robievam tak,že zmiešam paradakovy pretlak s paprikovou natierkou s pizzovým korením,na to posypem struhaný syr alebo šunku.šunku alebo mäký salam pomixujem aby som nemusela strúhať .nie je to až tak mastne ako maslove plnky

Pridaj komentár k receptu: