Foto: garanco
Recept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám Zobraziť celý popisRecept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám bude niekedy hodiť...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
1000 g |
|
1 KL |
|
2 dl |
|
1 kocka- 42g |
|
2 dl |
|
3 dl vlažné |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
200 g - Hera |
|
200 g strúhaný |
|
1 KL |
|
Príchuť do plnky 1.: | |
2-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
- tymián, šalvia, rasca |
|
Príchuť do plnky 2.: | |
1 hrsť |
|
1 PL |
|
|
|
Na poliatie: | |
horúce so soľou |
|
Postup
-
1
Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom vláčne cesto, mlieko pridávame podľa potreby, necháme dobre nakysnúť.
-
2
Zatiaľ si pripravíme plnku: syr nastrúhame a zmiešame s maslom a soľou, rozdelíme na dve časti. (Robila som dve rôzne slané príchute, lebo niektorí nemusia cesnak.)
-
3
Vykysnuté cesto rozdelíme tiež na dve časti, rozvaľkáme na tenký plát, natrieme jednou časťou plnky, posypeme orechami opraženými na troche oleja so soľou a zrolujeme.
-
4
Do druhej časti pridáme mletú červenú papriku, trochu štipľavej papriky, prelisovaný cesnak, sušený tymián a šalviu a trochu drvenej rasce. Všetko dobre zmiešame a natrieme na druhý vyvaľkaný plát, potom zrolujeme.
-
5
Roládky krájame asi na 1,5cm široké kúsky, kladieme na pech vystlaný papierom na pečenie a necháme trochu podkysnúť...asi takto....
-
6
Pečieme asi 20minút, potom plech vyberieme z rúry, na každé hniezdo nalejeme lyžicu horúceho mlieka, do ktorého sme dali trochu soli. Plech vložíme späť do rúry a ešte 3-4 minúty zapečieme.
Diskusia k receptu