Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme 1 ČL práškového cukru a soľ.
- 2
Pripravíme si kvások. Droždie rozmrvíme do 200 ml teplého mlieka, pridáme 1 ČL práškového cukru, premiešame a necháme kvások narásť.
- 3
Maslo si roztopíme. Pozor nepretopiť ho, len roztopiť.
- 4
K múke pridáme hotový kvások, roztopené maslo a časť zvyšného mlieka. Mlieko pridávam zásadne postupne počas miesenia.
- 5
Keď sa už cesto oddeľuje od misky je hotové. Posypem ho múkou pomedzi prsty aby nepopraskalo, prikryjem kuchynskou utierkou a nechám kysnúť. Asi po 10-15 minútach kysnutia znova premiesim a nechám kysnúť ďalších asi 30 minút.
- 6
Po vykysnutí z cesta po častiach odoberáme na pomúčenú dosku a robíme menšie valčeky. Tie nakrájame asi na 1 cm široké kúsky a ukladáme reznou stranou nahor na plech, ktorý sme len pomúčili.
- 7
Pečieme na 200-220 °C kým nechytia farbu, zhruba 10 minút.
Tiež opekance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu