Opekance

Opekance Amálka (fotorecept)

Autor receptu: anulienka1

Teraz je ich čas a preto ich sem pridávam. Neviem prečo Amálka. Možno preto, lebo sú naozaj ľahučké a jemné, ako víla.* Sú rýchlo hotové, pretože nič nenechávate kysnúť. Proste zamiešate, vytvarujete, pečiete a hotovo. Robím ich už roky a s receptom som veľmi spokojná, preto som sa rozhodla ho ponúknuť aj vám. Je tu veľa receptov na opekance, tak ak sa nájde rovnaký, znamená to, že je dobrý :).

10
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo roztopíme a všetky suroviny spolu zmiešame. Vymiešame na hladké nelepivé cesto. Nerobte žiadny kvások, nič také, len zmiešať a vymiešať.
  2. Cesto nenechávame kysnúť, hneď ho rozdelíme na jednotlivé časti z ktorých ušúľame valčeky a tie pokrájame na malé kúsky. S cestom sa veľmi dobre pracuje, vôbec sa nelepí, podsýpať múkou len minimálne.
  3. Vytvarované opekance ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Nechávame medzi jednotlivými opekancami trošku miesta, pretože v rúre trochu podrastú.
  4. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10-12 minút. Treba strážiť, záleží od rúry. Ja zvyknem plech v rúre počas pečenia aj otočiť, aby sa opekance dobre upiekli zo všetkých strán. Necháme vychladnúť a skladujeme na suchom mieste. Do Vianoc v pohode vydržia.