Foto: zuzanka1367
Toto sa mi snáď nikdy nepreje, keď už nevládzeme, tak sa nasušia a pomeľú na prášok...neskutočne dochutia mäso...alebo namiesto "obľúbenej" vegety.
10 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bedle očistíte, stred vykrojíte, nachystáte si masť (alebo čo chcete na opekanie)...
-
2
rozohrejete panvicu, bedľu posypeme rascou a osolíme, z vrchnej strany opekáme kratšie, zo strany lupeňov trochu dlhšie cca 2 a 4 minúty do zlatista...
-
3
Papierovým obrúskom môžete vysušiť masť, alebo rýchlo položiť na chlieb, ten to vyrieši za obrúsok...pochutnajte si, pred prípravou si dajte chladiť pivko...ja som pozabudla, tak Vám pripomínam :-)
neblbni..že papierovým obrúskom vysušiť masť..to nerad tuto varecháčom..prídu o luxusnú dobrotku..my to hned na krajček chleba kladieme..len solíme..teda skúsime i rascu..jednoduchá rýchla neskutočná dobrota..:-)
tiež robievam a úžasne chutia aj ako rezne.
krásne foto.
*****
tiez sa da dat na chlieb, alebo mozno aj zasterilizovat, ak ich je vela, tiez som susila a namrvene pouzivam do hubovych jedal ako ty
varecha.pravda.sk/recepty/drzky-z-bedli-sterilovane/53534...
No to je taka moja spomienka na detstvo, Zuzanka. Vtedy som to parkrat jedla, tiez len tak "naprirodno", s kminom. Odvtedy uz nikdy nie, ale chut si viem predstavit. Zaujimave, ze nam spomienky na chut tak dlho zostavaju...
Pozdravujem ta :-).