Opečené bedle s rascou

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 9. augusta 2014

Toto sa mi snáď nikdy nepreje, keď už nevládzeme, tak sa nasušia a pomeľú na prášok...neskutočne dochutia mäso...alebo namiesto "obľúbenej" vegety.

10 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

koľko nájdete
na opekanie (maslo, ghee)




Postup

  1. 1

    Bedle očistíte, stred vykrojíte, nachystáte si masť (alebo čo chcete na opekanie)...

    Opečené bedle s rascou - obrázok 1
  2. 2

    rozohrejete panvicu, bedľu posypeme rascou a osolíme, z vrchnej strany opekáme kratšie, zo strany lupeňov trochu dlhšie cca 2 a 4 minúty do zlatista...

    Opečené bedle s rascou - obrázok 2
  3. 3

    Papierovým obrúskom môžete vysušiť masť, alebo rýchlo položiť na chlieb, ten to vyrieši za obrúsok...pochutnajte si, pred prípravou si dajte chladiť pivko...ja som pozabudla, tak Vám pripomínam :-)

    Opečené bedle s rascou - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
ZUZI
neblbni..že papierovým obrúskom vysušiť masť..to nerad tuto varecháčom..prídu o luxusnú dobrotku..my to hned na krajček chleba kladieme..len solíme..teda skúsime i rascu..jednoduchá rýchla neskutočná dobrota..:-)
jozka2
Ano,neskutocna dobrota,toto nam moj muz robieval a tiez ochucoval rascou,niekedy aj korenim-malinko,no to bola dobrota a prave na kusok cierneho chleba aj s tou mastou.
gabriele
vynikajuca pochutka...nielen na masti, ale aj na preprazenom masle s rascou...az sa mi slinky zbiehaju :)
používateľ nemá avatar
123
123
raz, kedysi som niečo podobné robila ale .... možno som niekde urobila chybu-robila som ich prvýkrát,...a pritom ja huby teda naozaj môžem/okrem nakladaných... /ale toto sa mi páči... , tak ak sa mi dostanú na stôl /nie som lesný typ.../ urobím podľa tohto receptu...kk
eviana
Veru aj toto stojí za vyskúšanie, rasca sa k hubám veľmi hodí... už aby sa zadarilo bedle nájsť a idem do toho ;) 5*
pusta1
velmi chutné aj takto, ako si robila, aj to ostatné, čo píšeš v úvode.
tiež robievam a úžasne chutia aj ako rezne.
krásne foto.
*****
zuzanka1367
@atafaga , veď to im na chuti určite neubralo, ešte som ich nezavárala...stihneme zjesť a zvyšok mám rada sušené...bohatú nádielku bedlí Ti prajem :-)
dada1010
robím rovnako, len ešte trošku drveného korenia, len kde zobrať bedle ? tie tvoje sú krásne...
micanela
tak toto zboznujem, zial nemozem teraz jest huby ale spomienky mam krasne
tetuska
chýba hlavná surovina a to b e d l e... musíme počkať
frezia68
@Zuzanka1367 : Tak to sme piekli aj my doma,ale na spodok pod bedľu sme dali tenký plátok slaninky. To bola dobrota! A najviac som ich nazbierala po Černobile,len vtedy sme nevedeli dôvod. Baštili sme,aj susedom sme ponúkli :-).
janger
@zuzanka1367 (13.9.2022 13:21)
No to je taka moja spomienka na detstvo, Zuzanka. Vtedy som to parkrat jedla, tiez len tak "naprirodno", s kminom. Odvtedy uz nikdy nie, ale chut si viem predstavit. Zaujimave, ze nam spomienky na chut tak dlho zostavaju...

Pozdravujem ta :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia