Tvarohová torta
Tvarohová torta

Number Cake z medových plátov

bibi1979 - bez fotkybibi1979, 24. mája 2021
Number Cake z medových plátov
Foto: bibi1979

K tejto torte absolútne nie je čo dodať, veď posúďte sami 😉.

180 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Medové pláty:
250 g
5 ks
3 KL
1250 g
360 g
130 g
Náplň:
150 g
800 g
1300 g rozotierateľný
400 g
400 g
600 g
Ozdoba:
200 g čerstvé
200 g
200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo s cukrom a medom. Zmes ručným šľahačom alebo kuchynským robotom za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi postupne začneme zašľahávať vajíčka (po jednom) a potom múku so sódou bikarbónou. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na pol hodinu odležať do chladničky. Potom cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a pomocou šablóny vyrežeme do požadovaného tvaru (v mojom prípade číslice 4 a 2). Jedno číslo má 3 pláty.

  2. 2

    Vyrezané číslice prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie (ja som cesto aj popichala vidličkou) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút do ružova. Keď budú pláty upečené, necháme ich vychladnúť. (Zo zvýšeného cesta môžeme upiecť sušienky, s ktorými ozdobíme tortu.)

  3. 3

    Náplň: Mascarpone, tvaroh, med a smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a vlažnú ju prilejeme do tvarohovej zmesi a rýchlo zašľaháme do tuha. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Malinový džem prenesieme do vrecka bez špičky. Na spodný plát prvého čísla ozdobne nanášame na vnútorný a vonkajší okraj pripravený krém a do stredu pridáme džem a potom krém. Priložíme druhý plát a postup opakujeme. Dáme posledný plát a cesta a ozdobíme zvyšným krémom na vrch poukladáme ovocie a pralinky. Celý postup opakujeme s druhou číslicou. Aby torta dobre stuhla, odporúčam nechať tuhnúť cez noc v chladničke.

    Number Cake z medových plátov  - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Chutné suroviny, pěkný postup, práce jako na kostele a výsledek, krásná velká torta, kouzelně ozdobená. Uf Hluboce smekám, jsi šikulka!