Number Cake z medových plátov
K tejto torte absolútne nie je čo dodať, veď posúďte sami ?.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Medové pláty: | |
| 250 g |
|
| 5 ks |
|
| 3 KL |
|
| 1250 g |
|
| 360 g |
|
| 130 g |
|
| Náplň: | |
| 150 g |
|
| 800 g |
|
| 1300 g rozotierateľný |
|
| 400 g |
|
| 400 g |
|
| 600 g |
|
| Ozdoba: | |
| 200 g čerstvé |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo s cukrom a medom. Zmes ručným šľahačom alebo kuchynským robotom za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi postupne začneme zašľahávať vajíčka (po jednom) a potom múku so sódou bikarbónou. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na pol hodinu odležať do chladničky. Potom cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a pomocou šablóny vyrežeme do požadovaného tvaru (v mojom prípade číslice 4 a 2). Jedno číslo má 3 pláty.
- 2
Vyrezané číslice prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie (ja som cesto aj popichala vidličkou) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút do ružova. Keď budú pláty upečené, necháme ich vychladnúť. (Zo zvýšeného cesta môžeme upiecť sušienky, s ktorými ozdobíme tortu.)
- 3
Náplň: Mascarpone, tvaroh, med a smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a vlažnú ju prilejeme do tvarohovej zmesi a rýchlo zašľaháme do tuha. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Malinový džem prenesieme do vrecka bez špičky. Na spodný plát prvého čísla ozdobne nanášame na vnútorný a vonkajší okraj pripravený krém a do stredu pridáme džem a potom krém. Priložíme druhý plát a postup opakujeme. Dáme posledný plát a cesta a ozdobíme zvyšným krémom na vrch poukladáme ovocie a pralinky. Celý postup opakujeme s druhou číslicou. Aby torta dobre stuhla, odporúčam nechať tuhnúť cez noc v chladničke.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem Danculkaa1
plánujem aj ja takú robiť......♥️
Ďakujem , určite neoľutujete pretože stojí za to ,je výborná ?