Kuracia polievka

(Ne)ruská kuracia polievka

Autor receptu: bugout

Hľadal som nejakú inšpiráciu na polievku a našiel som toto.* Našiel som viac, viacmenej rovnakých receptov. Neviem prečo má byť ruská, ale keďže som trochu pozmenil postup pozmenil som aj názov ?

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak na drobno. Zemiak a mrkvu na drobné kocky (mrkvu môžeme aj nastrúhať na hrubo).
  2. Cibuľu s mrkvou podusíme pár minút na oleji s maslom. Zvýšime výkon a pridáme mäso, aby sa rýchlo zatiahlo a chvíľku opekáme, pridáme cesnak a bobkový list. Výkon znížime a pár minút spolu všetko dusíme.
  3. Zalejem vývarom a varíme cca desať minút. Pridáme zemiaky a varíme ďalších zhruba desať minút. Celkovo varíme polievku tak, aby bolo všetko uvarené.
  4. Neviem ako zvyknete postupovať pri niťovkách, ja ich nasypem do polievky a odstavím ju, za pár minút sú hotové.
  5. V jednom recepte uvádzali ako esenciálnu zložku vegetu, mám pocit, že tam použili len vodu a nie vývar. Ja osobne by som dal radšej bujón (s glutamanom, tie natur mi nechutia).