Foto: maxinka
10-12 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme mäkké maslo s cukrom i medom a zapracujeme žĺtky s citrónovou kôrou. Ďalej pridáme škrob premiešaný s kokosovou múčkou a práškom do pečiva. Vymiešané cesto dopracujeme rukou. Ak je to potrebné pridáme ešte kokosovú múčku alebo škrob.
-
2
Dosku na vaľkanie posypeme kokosovou múčkou. Z cesta tvoríme valčeky hrubé približne 2,5 cm, dlhé 4 cm.
-
3
V dlaniach konce zaoblíme, do stredu vložíme koktejlovú čerešňu a uložíme na plech s papierom. Ukladáme vo väčších rozostupoch, sušienky sa pri pečení roztečú.
-
4
Pečieme len mierne doružova pri teplote na 170-180 °C (cca 10 až 12 min). Hotové stiahneme aj s papierom na podložku a necháme celkom vychladnúť. Vychladnuté kúsky ozdobíme roztopenou čokoládou. A takto mi spestrili vianočné pečivo.
Diskusia k receptu