Nepečené kokosové vajíčka s mandľou fotorecept
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 11. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 11. apríla 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
1 konzerva (395 g) |
|
20 g |
|
240 g |
|
120 g lúpané |
|
Na obalenie: | |
(prípadne drobné cukrárske zdobenie) |
|
Postup
-
1
Do misy dáme kokos, vanilkový cukor, pokrájané maslo a Salko. Dôkladne vymiešame a zmes necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade.
-
2
Potom zo zmesi po kúskoch odoberáme, vložíme mandľu...
-
3
...zabalíme a vytvarujeme do tvaru malého vajíčka, prípadne guľky.
-
4
Kokosové vajíčka (guľky) obalíme v strúhanom kokose alebo drobnom cukrárskom zdobení a vložíme do košíčkov.
V texte sme zmenili slovíčko guľka za slovíčko vajíčko :)