Jablkový závin

Nekysnutý jablkový závin (fotorecept)

Autor receptu: vlastadorisa

Záviny nerobievam často, ale podľa surovín doma, by som nič iné nevedela upiecť.

2 záviny
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli.
  2. Odvážime si hladkú múku, pridáme kvások, nastrúhame tuk na pečenie a vypracujeme cesto. Cesto hneď spracovávame.
  3. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme a natrieme strúhanými jablkami. Tie posypeme škoricou a vanilkový cukrom. Hrozienka som zabudla dať.
  4. Záviny zvinieme, pozrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť (35 minút na 180 °C).
  5. Upečené necháme vychladnúť.
  6. Nakrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a ponúkneme rodinu.