Jablkový závin 
	        Nekysnutý jablkový závin (fotorecept)
	        Autor receptu: vlastadorisa
	         
	        
	        Záviny nerobievam často, ale podľa 
surovín doma, by som nič iné nevedela 
upiecť.
| 		  
				  	  
				  	2 záviny porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	35 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli.
 - Odvážime  si hladkú múku, pridáme kvások, nastrúhame tuk na pečenie  a vypracujeme cesto. Cesto hneď spracovávame.
 - Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme a natrieme strúhanými  jablkami. Tie posypeme škoricou a vanilkový cukrom. Hrozienka som zabudla dať.
 - Záviny zvinieme, pozrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť (35 minút na 180 °C).
 - Upečené necháme vychladnúť.
 - Nakrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a ponúkneme rodinu.