Jablkový závin
Nekysnutý jablkový závin (fotorecept)
Autor receptu: vlastadorisa
Záviny nerobievam často, ale podľa
surovín doma, by som nič iné nevedela
upiecť.
2 záviny porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli.
- Odvážime si hladkú múku, pridáme kvások, nastrúhame tuk na pečenie a vypracujeme cesto. Cesto hneď spracovávame.
- Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme a natrieme strúhanými jablkami. Tie posypeme škoricou a vanilkový cukrom. Hrozienka som zabudla dať.
- Záviny zvinieme, pozrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť (35 minút na 180 °C).
- Upečené necháme vychladnúť.
- Nakrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a ponúkneme rodinu.