Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka fotorecept

begonia2 - fotkabegonia2, 9. decembra 2017 19:38
Ďalšie recepty »
Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept) Foto: begonia2

Môj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on a niečo sladké, zlate to očí. Tak som mu teda upiekla koláčik k vínu. Aj na ruky ma zobral potom, že to je to, čo mu chutilo. Keď všetky vypekáte, tak som musela aj ja niečo upiecť.

10
porcií
20 minút min
príprava
40 minút min
na 190°C °C

Suroviny

Na biele cesto:
450 g
90 g
100 ml
2 ks (čerstvé)
20 g
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
Na tmavé cesto:
410 g
90 g
100 ml
2 ks (čerstvé)
20 g
1/2 KL
1/2 KL
štipka
štipka
Na polevu:
3 ks
2 ks
200 ml
1 PL
200 ml
50 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tu je časť surovín.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Na biele mäso nakrájame prsia na tenké plátky, tak 4 mm hrubé. Syr nastrúhame. Do mixéra dáme vajcia, smotanu, korenie, cesnak, vegetu a trošku soli.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixujeme a pridáme syr s mäsom. Necháme chvíľu postáť.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Teraz dáme do mixéru všetko, čo je v surovinách na pečienku a nastrúhaný syr. Rozmixujeme na hladko.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Na hlboký plech natiahneme papier na pečenie, ktorý natrieme maslom a na to nalejeme pripravené biele mäso. Rovnomerne navrstvíme.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Teraz na to nalejeme pečienkový mix. Plech vložíme do horúcej rúry pri teplote 190 °C a pečieme 40 minút.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Po tejto dobe skúsime špáradlom, či sa nelepí naň. Ak nie necháme dostatočne vychladnúť.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Čerstvé hrušky prerežeme na polovicu, vyberieme jadrovníky a pokrájame na malé kúsky. Tak isto aj dve hrušky z kompótu krájame na drobné kúsky. Vo veľkej panvici zohrejeme maslo. Naň nasypeme krájané hrušky. Nalejeme polovinu kompótu z napísaného množstva plus víno. Prudko varíme. Keď sa hrušky začnú premieňať na kašu, tak vlejeme zvyšok kompótu zo zemiakovým škrobom. Povaríme chvíľu.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Ako to začne hustnúť, tak to nalejeme na vychladnuté mäso a rovnomerne roztiahneme. Necháme to dostatočne vychladnúť.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Keď je to dobré stuhnuté, môžeme krájať. Nejakú zapečenú bagetu k tomu a víno, čo ostalo otvorené. Tak a koláčik je hotový.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist