Nátierky sú fajn :O).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celé stehná vykostíme a pokrájame na kúsky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky a cesnak posekáme. Do panvice dáme kúsok masla, lyžicu oleja a opekáme cibuľu s cesnakom do zlatista. Cibuľu pri opekaní osolíme. Pridáme mäso a ďalej opekáme až aj mäso začne hnednúť a všetka šťava sa odparí. Pridáme smotanu a pomaly varíme. Všetky chute z výpeku prejdú do smotany, ktorú necháme zredukovať asi na polovicu pôvodného množstva. Necháme vychladnúť. Dáme do mixéra spolu s maslom a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a čiernym korením. Dáme do chladničky stuhnúť. Dá sa to aj takto: Ak vám zostalo varené alebo pečené kuracie mäso stačí opiecť cibuľu s cesnakom, pridať smotanu a nechať zredukovať. Zmixovať s mäsom a maslom. Na základe komentárov doplním ešte toto: množstvá sú veľmi orientačné, podľa mäsa a vašej chute. Ak nenecháte smotanu zredukovať úplne na krémovú hustotu, bude stačiť menej masla. Alebo časť masla nahradíme kyslou smotanou.
Diskusia k receptu