Rascová polievka
Rascová polievka

Naša milovaná zasmažená

svetlusb - fotkasvetlusb, 17. januára 2018
Naša milovaná zasmažená
Foto: svetlusb

Túto polievočku milujeme asi najviac na svete. Vždy si dokladáme aj tri krát. Už ju robím tretí krát za tento mesiac a u nás Zobraziť celý popisTúto polievočku milujeme asi najviac na svete. Vždy si dokladáme aj tri krát. Už ju robím tretí krát za tento mesiac a u nás platí - čím viac halušiek v polievke, tým lepšie!

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Potom pridáme tak 2 lyžice múky a poriadne zamiešame a na to pridáme cca 2 malé lyžičky mletej papriky. Pár sekúnd miešame a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme koreniny - rascu, mleté korenie, trošku vegety a soľ. Necháme zovrieť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme cesto na halušky a to tak že si do misky rozbijeme vajce, pridáme soľ, krupicu a trošku vňaťky a všetko zamiešame, poprípade pridáme trošku vody. Aby bolo cestíčko nie ako kameň. Keď polievka vrie pridáme vňaťku a pomaly hádžeme halušky lyžičkou. Keď vyplávajú sú hotové. Ak by sa trošku zlepili na spodok hrnca pomiešame. Necháme povariť, dochutíme ako potrebujeme a odstavíme.

Diskusia k receptu

haji
Rychlé polévky mám ráda, tvoje je určitě výborná. Jedlé foto, díky za receptík!
maska10
AJ ja robievam taku,ale este pridam 2 zemiaky, je to mnam mnam.
weronikaxxx
Aj ja ľúbim veľké halušky v polievke :-)
Moja mama robí presne takú... fajnú :-)
jani58
Vyborna polievocka, prave som dovarila. Dakujem za recept