Najlepšie pečené buchty
Foto: barbella
Vyskúšala som už veľmi veľa receptov na buchty. Žiadny nebol taký výborný ako tento, len treba naozaj dodržať dôkladne postup.
na 170 °C
Suroviny
Kvások: | |
42 g čerstvé |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Cesto: | |
1 kg |
|
500 ml |
|
125 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
(alebo tvaroh, Nutella) |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na potretie buchiet) |
|
(do mlieka na potretie buchiet) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Najskôr si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie, rozmiešame. Ja zvyknem pridať aj za lyžičku múky a zakryjem.
- 2
Roztopíme si len kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu.
- 3
Do veľkej misy preosejeme múku spolu so soľou a cukrom, premiešame.
- 4
Ďalej pridáme kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo. Miešame.
- 5
Cesto bude najskôr redšie, ale postupným miešaním bude také ako má byť.
- 6
Nakoniec cesto posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 90 minút.
- 7
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina a na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
- 8
Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu odložíme. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm - a na štvorce cesta dáme plnku.
- 9
Na plech alebo do pekáča si rovno nalejem olej, každú buchtičku tam rovno povykrúcam, aby bola naolejovaná z každej strany a prikladám jednu k druhej, môžete si ich k sebe aj viac pritlačiť.
- 10
Na pekáči nechám ešte chvíľku podkysnúť. Dame piecť na 170 °C cca 15-20 minút záleží od rúry. Buchty musia mať zlatistý nádych.
- 11
Po vybratí buchty natrieme mliekom, v ktorom sme rozpustili kryštálový cukor. Ja ich ešte na chvíľu prikryjem vlhkou utierkou. Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme papkať. Dobrú chuť! :-)
- 12
PS: niektoré buchty som nenaplnila a použila ako dukátové buchty :-)
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Naozaj odporúčam sú úplne mäkkučké :-) len treba dodržať všetko
Pozri na sáčok s droždím, určite tam bude napísané, na koľko múky je to droždie
Môžem sa spýtať 500 ml mlieka je už spolu s kvaskom alebo plus 250 čiže 750
Vypadá to podle receptu, že 250 mléka do kvásku. Do těsta 500 ml a vzešlý kvásek s jeho mlékem. Teda dokopy 750 ml. Autorka píše, že těsto bude zprvu řidší, bod 5 a že je třeba vše dodržet. Recept jsem nezkoušela. Pokud máš pochybnosti i nadále, vyber si jiný recept, je jich tu plno. Ať se ti daří!