Zákusky (recepty chronologicky)

prazdny

Laskonky

Dezerty

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.

prazdny

Martinské rezy

Dezerty

Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...

prazdny

Perníková roláda

Dezerty

Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho asi 4 hodiny odstáť.

prazdny

Barónkine rezy

Dezerty

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

prazdny

Kokosový krémeš

Dezerty

Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...

prazdny

Tvarohový krémovník

Dezerty

Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...

prazdny

Gerlachovské rezy

Dezerty

Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...

prazdny

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

Dezerty

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...