Zákusky (recepty chronologicky)

prazdny

Čokoládové marhuľové rezy

Dezerty

Čokoládu rozohrejeme a necháme schladnúť. Maslo, cukor, vanilkový cukor, žĺtky a soľ vymiešame do peny.

prazdny

Višňovo–kakaový zákusok

Dezerty

Bielky vyšľaháme, do peny pridáme cukor a studenú vodu a postupne začneme pridávať jeden žĺtok za druhým. Potom pridáme...

prazdny

Trasené linecké košíčky

Dezerty

Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a...

prazdny

Višňový zákusok

Dezerty

Urobíme piškótu zo 7–8 vajec. Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme ju krémom a necháme vychladnúť....

prazdny

Kráľovské rezy

Dezerty

Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.

prazdny

Trasené rezy s ovocím

Dezerty

Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom pridáme cukor, vanilínový cukor mlieko, olej a vajcia. Ručne vymiešame...

prazdny

Jahodovo–pudingové rezy

Dezerty

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z...

prazdny

Jahodový zákusok

Dezerty

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok.

prazdny

Jahodovo–tvarohová roláda

Koláče

Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame...

prazdny

Marinované jahody s octom balzamiko

Koláče

Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

prazdny

Sladké pokušenie ananásu

Dezerty

Ananás nakrájame na tenké plátky a flambujeme.

prazdny

Rumové gule

Dezerty

Hrozienka namočíme do rumu, prikryjeme ich a necháme cez noc stáť.

prazdny

Oplátkové rezy – griláž

Dezerty

Med s vodou a cukrom skaramelizujeme, pridáme zomleté orechy, vanilku a ešte povaríme. Potom primiešame postrúhaný perník (nemusí byť)...

prazdny

Laskonky

Dezerty

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.

prazdny

Martinské rezy

Dezerty

Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...

prazdny

Perníková roláda

Dezerty

Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho asi 4 hodiny odstáť.

prazdny

Barónkine rezy

Dezerty

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

prazdny

Kokosový krémeš

Dezerty

Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...

prazdny

Tvarohový krémovník

Dezerty

Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...

prazdny

Gerlachovské rezy

Dezerty

Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...

prazdny

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

Dezerty

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...