Medový krémeš
Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti, vyvaľkáme a postupne upečieme.
- 2
Vychladnuté pláty 2 ks použijeme na medový krémeš. Spodný plát natrieme žĺtkovo–maslovým krémom a našľahanou sladkou smotanou so smetafixom, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom.
- 3
Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Používa sa najčastejšie do krémov - napríklad hotový vychladený puding sa primieša do masla vymiešaného z cukrom.
Buckwheat (pohánka)
Millet (pšeno
ak je to ešte stále pre Teba aktuálne...
Len mi prosím Vás poraďte kolko cukru, masla a čo s tými žĺtkami. ĎAKUJEM
Dakujem