Medový krémeš

Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010
Medový krémeš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Medové pláty:
200 g
70 g
3 PL
500 g
3 ks
1 g
Krém:
1 balíček
Šlahačka:
2 tégliky
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti, vyvaľkáme a postupne upečieme.

  2. 2

    Vychladnuté pláty 2 ks použijeme na medový krémeš. Spodný plát natrieme žĺtkovo–maslovým krémom a našľahanou sladkou smotanou so smetafixom, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom.

  3. 3

    Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

cistinka
Dlho som hľadala tento recept....vďaka zaň, je vynikajúci
klaura
cistinka, ja mám recept na tento ozaj vynikajúci kremeš s originál medovým cestom ... zajtra vložím ...
klaura
bože, ospravedlňujem sa ... až teraz som si všimla, že recept na medové cesto je tam ... ja som videla len medové pláty ... (predstavila som si tie hotové z obchodu) a nečítala som ďalej ... prepáčte všetci ...
jezibabka1
@kuchti čka "krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek" (odpísala som to z obalu) a všade ho dostaneš kúpiť
jezibabka1
@kuchti čka prepáč, teraz som sa zbadala, že si zďaleka, tak neviem , ako sa to môže u vás volať ale jeho zloženie je :kukuričný škrob, vanilková aroma,farbivá E 104 a E 110
sandratamer
Je to vlastne vanilkový pudingový prášok, ktorý treba uvariť v mlieku v pomere 1 vrecko: 500 ml mlieka... Ak chceš hustejší, dáš 400 ml mlieka.
Používa sa najčastejšie do krémov - napríklad hotový vychladený puding sa primieša do masla vymiešaného z cukrom.
akive
Akosi nevidím v žĺtkovom kréme žĺtky, to je dosť veľká chyba v recepte.
bedrunka
Toto cesto sa skôr urobí ako klasické s octom a určite je aj chutnejšie - vďaka
janazjarku
Ako dlho a pri akej teplote sa pečú tie pláty ? Na môj veru som také ešte nepiekla a aby som ich neprepiekla :-) Ďakujem za informáciu !
sandratamer
@janazjarku , ja zvyknem tieto pláty piecť na 180-tke a ako dlho - treba sledovať. Tým že sú tenké, je to chvíľka, a práve preto je treba proces pečenia sledovať. Ak si dobre pamätám, v mojej rúre to bolo asi 10 minút na jeden plát, ale je možné že u teba to bude menj alebo aj viac, záleží na rúre. Pečiem ich vždy na opačnej strane plechu, aby mali pekný tvar.
janazjarku
@sandratamer ďakujem pekne ! o tom pečení z opačnej strany som už čítala pri nejakom recepte inom. Nuž tak teda budem pozerať cez okienko , aby neprihoreli. Mám vynikajúcu elektrickú rúru radosť piecť, lebo to čo som vyťahovala onehdá z plynovej sa veru podobalo na kadečo len na koláč nie :-)
katull
Prosim, kolko masla akolko cukru ide do toho kremu????a co tie zltky???
bebe86
ten koláč vyzerá super, chystám sa ho urobiť, len neviem, koľko masla a cukru? a čo s tými žĺtkami? ...delikates je keď použijete špeciálnu smotanu od raja na dezerty....fakt super.
Len mi prosím Vás poraďte kolko cukru, masla a čo s tými žĺtkami. ĎAKUJEM
marcy
recept má nepresný krém ....zvyknem urobiť zo 7 dcl plnotučného mlieka,2 zlatých klasov,1 vanil.cukru,2 ČL hladkej múky a 2 žĺtkov puding + 20 dkg masla vymiešaného + 11 dkg práš.cukor ...spojím puding s vyšľahaným maslom a na vrch pravú šľahačku :-)
sladoled24
Ved ale ze tam zltky v tom kremiku neni problem...A zienky co peciete tak viete ze masielka si date cele ani vtom nevidim problemik a cukor podla chuti:)Zltky nedava ani moja svokra ktora je vyucena cukrarka, a my napriklam davame cele vajicka do kremu od oka:D
sladoled24
Ved ale ze tam zltky v tom kremiku neni problem...A zienky co peciete tak viete ze masielka si date cele ani vtom nevidim problemik a cukor podla chuti:)Zltky nedava ani moja svokra ktora je vyucena cukrarka, a my napriklam davame cele vajicka do kremu od oka:D
viera24
vsetkycg srdecne pozdravuje. Mozem namiesto zlateho klasu pouzit puding? aky by som mala zobrat aby som mala dobru hustotu?
Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia