Broskyne plnené krémom
Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom, žĺtky s krémovým práškom. Pridáme múku a nastriekame na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Krém: maslo vymiešame s cukrom pridáme ovocný sirup (marhuľový alebo broskyňový) a dobre vyšľaháme.
- 2
Po upečení a vychladnutí stiahneme papier a piškótky v okrúhlom tvare plníme maslovo–ovocným krémom. Necháme zatuhnúť a potom opatrne namáčame do punčového rozvaru žlto–ružovej farby a obalíme v kryštálovom cukre. Navrchu ozdobíme zeleným lístočkom alebo stonkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu