Broskyne plnené krémom

Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010
Broskyne plnené krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

10 ks
200 g
40 g
300 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom, žĺtky s krémovým práškom. Pridáme múku a nastriekame na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Krém: maslo vymiešame s cukrom pridáme ovocný sirup (marhuľový alebo broskyňový) a dobre vyšľaháme.

  2. 2

    Po upečení a vychladnutí stiahneme papier a piškótky v okrúhlom tvare plníme maslovo–ovocným krémom. Necháme zatuhnúť a potom opatrne namáčame do punčového rozvaru žlto–ružovej farby a obalíme v kryštálovom cukre. Navrchu ozdobíme zeleným lístočkom alebo stonkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia