Balkánske rezy

Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 19. januára 2010
Balkánske rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Piškótové pláty:
280 g
320 g
10 ks
2 vrecká




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku, rozotrieme na papier (2 plechy) a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista 220 – 230 stupňov. Po upečení stiahneme papier a každý plát prekrojíme na polovicu, natrieme džemom a spojíme.

  2. 2

    Na spodný navrstvíme punčovú hmotu, ktorú sme si urobili z piškótových omrviniek alebo z obrezkov iných zákuskov pridaním rumovej alebo punčovej arómy, prípadne ovocného sirupu.

  3. 3

    Prikryjeme druhým plátom a zaťažíme. Po zatuhnutí vrchný plát ozdobíme čokoládovým krémom podľa vlastnej chuti a džemom.

Diskusia k receptu

janaalizibolenova
ja mam akurat nakumulovane obrezky z kolacov v mraziaku, taaakze bude utok na moje krivky, ktore sa ucastou na vareche nakypruju viac a viac :-D vlastne :-(((( bo to nie je na smiech ...
tinca
Ten recept nemá chybu, ukladám do KK a vyskúšam. Aj keď nemám obrezky nejako si poradím. Hlavne tá punčová hmota nesmie byť suchá, ako u punčových rezov, alebo torty! Ja už nesmiem chodiť na varechu, je to hrozné na líniu.
tinca
A zabudla som ten recept pridala moja krajanka, veď Bojnice a Prievidza sú len 3 km. Musím navštíviť tú cukráreň??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia