Balkánske rezy
Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 19. januára 2010
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 19. januára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku, rozotrieme na papier (2 plechy) a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista 220 – 230 stupňov. Po upečení stiahneme papier a každý plát prekrojíme na polovicu, natrieme džemom a spojíme.
- 2
Na spodný navrstvíme punčovú hmotu, ktorú sme si urobili z piškótových omrviniek alebo z obrezkov iných zákuskov pridaním rumovej alebo punčovej arómy, prípadne ovocného sirupu.
- 3
Prikryjeme druhým plátom a zaťažíme. Po zatuhnutí vrchný plát ozdobíme čokoládovým krémom podľa vlastnej chuti a džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu