Mrkvovo-orechový koláč zo špaldy a ražnej múky

paploska - fotkaPaploska, Prešovský kraj, 2. septembra 2014 20:54
Ďalšie recepty »

Mrkvovo-orechový koláč zo špaldy a ražnej múky Foto: paploska

Inšpirovala som sa vyhlásením jednej kočky, vraj " prečo sa všetci tak boja mrkvy v koláči, je to predsa mňamka" Mňa to naštartovalo a dala som dokopy ingrediencie, ktoré máme radi a ešte sú aj zdravé :-) Nám chutilo, a budem rada ak vás inšpirujem.

24
porcií
20 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

4 ks celé
1 šálka (2,5dl)
1 šálka
1,25 šálky
1 šálka
1 struk
1 ČL
2 ČL
0,5 šálka posekané
50 g
 štipka
2,5 šálok nahrubo postrúhaná

Postup prípravy

  1. 1

    Žiaľ fotiť som nestíhala, piecť som sa rozhodla večer a tak mám len dnešnú fotku. Ale postup je naozaj jednoduchý. Na veľkom strúhadle nastrúhame mrkvu a posekáme orechy. Vajcia si vyberieme asi hodinu vopred, aby získali izbovú teplotu. Vajcia zľahka vyšľaháme s cukrom, škoricou a vanilkou. Múky zmiešame so sódou. Do vyšľahaných vajec pridáme olej, múky a nakoniec orechy a mrkvu.Poriadne premiešame a dáme piecť na 200 st. asi na 20 min.

  2. 2

    Z tohto množstva budete mať jednu strednú tortovú formu koláča a 12 maffinov. Pôvodne som plánovala koláč potrieť citrónovou polevou, ale je dosť sladký, tak som ju vynechala. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist