Mrkvová polievka s domácim petržlenovým olejom
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
70 g |
|
150 ml |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
40 ml |
|
|
|
80 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na olivovom oleji do zlata, pridáme nakrájanú zeleninu, krátko opečieme, pridáme zemiaky, zalejeme 2 l vody a varíme domäkka.
- 2
Pripravíme petržlenový olej: slnečnicový olej zmiešame s petržlenovou vňaťou, rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Po uvarení rozmixujeme na jemnú polievku, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a zázvorom. Podávame s crème fraîche a petržlenovým olejom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu