« Naspäť na tento recept

Morčacie stehno na suchohríboch verzia na vytlačenie



Autor receptu: zlota1

Postup receptu

Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou,necháme napučať.Mäso umyjeme,osušíme a pokrájame na kocky.

Cibuľu očístíme,nakrájame na kocky a dáme do hrnca,alebo hlbokej panvici speniť na oleji s tročkou soli,aby pustila šťavu.Pridáme mäso,okoreníme,osolíme a pridáme hríby aj s vodou.

Dolejeme potrebné množstvo vody a dusíme domäkka.Keď je mäso aj hríby mäkké pridáme smotanu a sušený cesnak podľa chuti,privedieme do varu a zahustíme zátrepkou z múky a vody.

Dovaríme a podávame s knedľou,tarhoňou alebo ryžou,kto má ako rád.Dobrú chuť.Stehno sa dá samozrejme obmeniť iným mäsom,prsiami,alebo aj chudým bravčovým,či hovädzím.

Suroviny




4-5
porcie
5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist