Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 21. marca 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
140 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji. Stehná vyberieme a na oleji orestujeme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme slivkový lekvár, rozmarín, bobkový list a zalejeme vínom a vývarom.

  2. 2

    Po zovretí pridáme morčacie stehná a dusíme asi 1,5–2 hodiny domäkka. Zredukujeme na hustejšiu šťavu a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Gratin: Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vyšľaháme smotanu a vajcia, pridáme soľ, korenie, strúhaný parmezán a muškátový oriešok. Do tejto zmesi vhodíme nakrájané zemiaky a baby špenát. Zamiešame.

  4. 4

    Plech vymastíme olejom alebo maslom, posypeme strúhankou a na plech vylejeme zmes. Pečieme pri 180 °C zakryté papierom na pečenie asi hodinu.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist