Dusené morčacie stehno
Dusené morčacie stehno

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 21. marca 2019
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
140 minút
príprava

Suroviny

2 ks horné
400 ml
400 ml
300 g
2 ks stredná
1 vetvička
2 PL
1 PL
1 ks
50 g
Gratin:
500 g
4 ks
300 ml
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji. Stehná vyberieme a na oleji orestujeme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme slivkový lekvár, rozmarín, bobkový list a zalejeme vínom a vývarom.

  2. 2

    Po zovretí pridáme morčacie stehná a dusíme asi 1,5–2 hodiny domäkka. Zredukujeme na hustejšiu šťavu a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Gratin: Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vyšľaháme smotanu a vajcia, pridáme soľ, korenie, strúhaný parmezán a muškátový oriešok. Do tejto zmesi vhodíme nakrájané zemiaky a baby špenát. Zamiešame.

  4. 4

    Plech vymastíme olejom alebo maslom, posypeme strúhankou a na plech vylejeme zmes. Pečieme pri 180 °C zakryté papierom na pečenie asi hodinu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: