Morčacie stehná s vínovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Tento recept pochádza z kuchyne Lidla. Robila som to prvýkrát, ale určite nie posledný, tak je to fantastické.

6
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehná vykostíme. Toto je najzložitejšia prípravná práca, odstrániť nielen hlavnú kosť, ale aj šľachy, aby ostalo len čisté mäso. Musím pochváliť manžela, ktorý to urobil veľmi precízne.
  2. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na kocky, nakrájame aj cibuľu a cesnak. Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Kosti a kože dáme uvariť na vývar.
  3. Mäso opečieme na olivovom oleji a vyberieme.
  4. Vo výpeku z mäsa orestujeme zeleninu, cibuľu a cesnak. Po 10 minútach pridáme pretlak, podlejeme červeným vínom, pridáme guličky korenia, bobkový list, tymián, rozmarín a povaríme.
  5. Pridáme mäso a podlejeme morčacím vývarom, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 st. C a dusíme 1 hodinu. Skontrolujeme a keď treba, vrátime do rúry. Z tohto dôvodu som použila staršiu nádobu aj s pokrievkou, aby som ho mohla dať do rúry.
  6. Potom vyberieme mäso, bobkové listy, aj guličky, pomixujeme, zjemníme maslom. Ak treba, dochutíme a vrátime mäso.
  7. Podávala som so zemiakmi.