Vyprážané morčacie prsia
Vyprážané morčacie prsia

Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. marca 2018

Náš nedeľný obed.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
podľa chuti
3 PL (na obalenie)
Cestíčko:
2 ks
4 PL
100 ml (33 %)
štipka
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som umyla, osušila, pokrájala na rezne a naklepala. Osolila, okorenila som ich a obalila v hladkej múke.

    Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som cestíčko. Vajcia so soľou a mletým korením som vyšľahala. Pridala som múku a smotanu som pridávala v malých dávkach a dobre vyšľahala všetko spolu. Napokon som pridala prášok do pečiva. (Pridávam ho preto, lebo cestíčko je ľahučké ako páperie.)

    Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som masť na vyprážanie. Keď bola dostatočne teplá, mäso som namočila do cestíčka a vložila do masti. Pečiem ho vždy pod pokrievkou a znížim plyn, aby sa prepieklo. Mám iba dobré skúsenosti. Mäsko je krehučké.

    Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ho odkryjem a mäsko obrátim a opäť zakryjem pokrievkou.

    Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypražené kúsky ukladám na kuchynský papier.

    Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes som ho podávala s varenými zemiakmi s rascou a cviklovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia