Vyprážané morčacie prsia

Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila, pokrájala na rezne a naklepala. Osolila, okorenila som ich a obalila v hladkej múke.
  2. Pripravila som cestíčko. Vajcia so soľou a mletým korením som vyšľahala. Pridala som múku a smotanu som pridávala v malých dávkach a dobre vyšľahala všetko spolu. Napokon som pridala prášok do pečiva. (Pridávam ho preto, lebo cestíčko je ľahučké ako páperie.)
  3. Pripravila som masť na vyprážanie. Keď bola dostatočne teplá, mäso som namočila do cestíčka a vložila do masti. Pečiem ho vždy pod pokrievkou a znížim plyn, aby sa prepieklo. Mám iba dobré skúsenosti. Mäsko je krehučké.
  4. Potom ho odkryjem a mäsko obrátim a opäť zakryjem pokrievkou.
  5. Vypražené kúsky ukladám na kuchynský papier.
  6. Dnes som ho podávala s varenými zemiakmi s rascou a cviklovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.