Morčacie pečienky na kačacej masti (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej masti.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie pečienky občistíme od blán. Nekrájame na menšie - necháme vcelku.
  2. Nakrájame si 2 väčšie cibule na mesiačiky a dáme ju na kačaciu masť mierne zosklovatieť.
  3. Pridáme pečienky. Častejšie miešame, aby prestali byť "krvavé". Netrvá to dlho kým to nastane, posolíme, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa.
  4. Ako príloha je najvhodnejšia ryža, alebo zemiaky.
  5. Pečienka chutí tak trochu ako kačacia, ako obloha sa hodia veľmi dobre zavárané marhule.