Morčacie pečienky na kačacej masti (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej masti.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie pečienky občistíme od blán. Nekrájame na menšie - necháme vcelku.
- Nakrájame si 2 väčšie cibule na mesiačiky a dáme ju na kačaciu masť mierne zosklovatieť.
- Pridáme pečienky. Častejšie miešame, aby prestali byť "krvavé". Netrvá to dlho kým to nastane, posolíme, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa.
- Ako príloha je najvhodnejšia ryža, alebo zemiaky.
- Pečienka chutí tak trochu ako kačacia, ako obloha sa hodia veľmi dobre zavárané marhule.