Morčacie medailónky s tofu
Autor receptu: martina34
Je to bielkovinové jedlo hodné nedele. Nenáročné a chutné.
3 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na medailóniky, vložíme do misky a pridáme horčicu, sójovú omáčku, kari korenie, cesnak, čili papričky drvené, morskú soľ, červenú mletú papriku a med, aj keď je sacharid, no pre chuť len jednu malú lyžičku. Celú zmes riadne premiešame a necháme v chladničke najlepšie cez noc, ale stačí aj 2 hodinky.
- Pripravíme si cibuľu, ktorú sme nakrájali na drobno, vložíme do hrnca, v ktorom sme zohriali olivový olej a chvíľku osmažíme. Potom pridáme marinované mäsko, chvíľku osmažíme, pridáme paradajkový pretlak a na pásiky nakrájanú zeleninu, podlejeme vodou. Necháme dusiť asi 5 minút. Nakrájame si biele tofu na kocky alebo pásiky, rozložíme na tanieri a pokvapkáme sójovou omáčkou. Pridáme ho k mäsu, premiešame, ak treba pridáme ešte vodu a dusíme ešte asi 20 minút, kým mäso nezmäkkne.
- Podávame so zeleninovým šalátom.