Morčacie prsia

Morčacia roláda plnená kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. <b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na plát, naplníme kyslou kapustou a zrolujeme. Obalíme v slanine, opečieme na panvici, potom vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 7 minút.
  2. <b>Cibuľová omáčka: </b>Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie, opražíme, pridáme vínny ocot, cukor, soľ, korenie, bobkový list a dusíme. Rozmixujeme alebo prepasírujeme, pridáme maslo a dochutíme podľa potreby.
  3. K cibuľovej omáčke naaranžujeme rezy morčacej rolády a ako príloha sa hodí zemiakové pyré.