Hubová polievka
	        Moja hubová polievka
	        Autor receptu: nickaa
	         
	        
	        Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba minút zásoby sušených 
hríbov. Ja som ich použila do polievky s haluškami. Vôňa priláka aj susedov. :-)
| 
				  	  
				  	35 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a kúsok póru. 
 - Pridáme nakrájané zemiaky, sušené hríby, bujón a zalejeme vodou (cca 2,5, litra). Necháme variť.
 - Medzitým si pripravíme halušky. Ja ich robím veľké ako svet z hrubej múky a jedného vajíčka. V miske si vymiešam vajíčko, soľ a hrubú múku. Množstvo dávam od oka, aby neboli moc tvrdé ani rozlievajúce sa. 
 - Keď sa v polievke uvaria zemiaky pridám halušky. Ochutíme domácou vegetou, soľou a mletou sladkou paprikou podľa chuti. Necháme halušky vyplávať na povrch a odstavíme zo sporáka.  Pridávam fotku minuloročnej sezóny.