Foto: mandarin999
Som typ človeka, ktorý rád experimentuje a skúša nové chute, no čo sa týka paprikášu, vždy sa radšej prikloním k tej klasike. Samozrejme aj Zobraziť celý popisSom typ človeka, ktorý rád experimentuje a skúša nové chute, no čo sa týka paprikášu, vždy sa radšej prikloním k tej klasike. Samozrejme aj tú klasiku som si uspôsobila. Je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál a veľmi rada ho robím a pochutnávam si na ňom. Tento recept nie je špeciálny, je to v podstate môj recept na paprikáš a hoci je to jednoduchá klasika, možno predsa len niekoho inšpirujem či navnadím na urobenie si tejto pochúťky.
Postup
-
1
Kuracie stehná si nakrájame na kocky, posolíme, pokoreníme, poprášime mletými paprikami. Cesnak, cibuľu a kápiu si nakrájame na drobné kúsky.
- 2
Na rozpálenom masle orestujeme cibuľku, cesnak a kapiu. Kapia dodá celému perkeltu lepšiu a výraznejšiu chuť, preto ju odporúčam použiť. Pridáme k ním mäsko, ktoré opečieme z každej strany. Podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list a dusíme do mäkka.
- 3
Podľa potreby dochutíme mletou paprikou. V smotane si rozmiešame cca za lyžicu múky a postupne primiešavame smotanu k mäsku. Necháme prevrieť, pridáme cca 40g masla. Odstavíme.
- 4
Halušky patria k paprikášu ako neoddeliteľná súčasť. Rada v tomto experimentujem, skúšam špenátové, mrkvové či zelerové, no momentálne som mala naponáhlo a v tomto recepte som ako prílohu zvolila semolínové cestoviny, ktoré sú zdravšie, výživnejšie a bohaté na vitamíny. Varila som ich klasicky v osolenej vode s trochou oleja, akurát ich treba variť dlhšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno presne tak, je to môj recept, robím to tak stále - mám rada keď má krémovú a smotanovú konzistenciu, je omnoho chutnejší. Ale čo sa mäsa týka, pravdepodobne som ho použila viac - nevážim ho, mäso kupujem vo väčšom a teda niekedy sa mi ťažko posudzuje koľko ho je :D
perkelt bez smotany..paprikáš so smotanou..
kukni:
varecha.pravda.sk/diskusie/perkelt-alebo-paprikas-/4785-f...
musí to byť chutné
áno, ja to tiež tak nosím v hlave... že perkelt je bez smotany.
varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-z-kuracich-stehien-fot...
Ta ryza mi vadi ako priloha k tomuto.
Ja mám k tomu najradšej ako prílohu knedľu.
Stále to niekto delí na to, že jedno je so smotanou a druhé nie, ale nie je to pravda, v smotane nie je rozdiel, dokonca nemusí byť ani v ingredienciách. Rozdiel je v postupe prípravy, ale to už dnes vie málokto.