Foto: babav
Receptov na kuraci paprikas je vela.V podstate su rovnake,lisia sa iba v detailoch pripravy,druhu pouziteho masa(cele kurca,prsia ,alebo stehna).Spolocnym faktorom je dobra p Zobraziť celý popisReceptov na kuraci paprikas je vela.V podstate su rovnake,lisia sa iba v detailoch pripravy,druhu pouziteho masa(cele kurca,prsia ,alebo stehna).Spolocnym faktorom je dobra p a p r i k a . Tu je recept na paprikas z mojej kuchyne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Maso umyjeme ,osusime ;cibulu a cesnak nasekame;koreniny si odsypeme podla davky;
-
3
Kuracie stehna opecieme na horucom masle z obidvoch stran.
-
4
Vyberieme z hrnca ;
-
5
Do vypeku vysypeme pripravenu cibulu ,cesnak sol a koreniny;
-
6
Chvilu podusime ;
-
7
Maso vlozime naspat na vonavu zmes a pomaly dusime vo vlastnej stave do zmaknutia. Opekame striedavo na obidvoch stranach.Nepodlievame;iba v pripade ,ze sa tekutina rychlo vypari ,podlejeme trochou vody.
-
8
Hotove maso zbavime koze aj kosti zo stehna ,klbovu kost nevyberame;
-
9
Do stavy ,ktora nam zostala po vybrati masa priamo nasypeme muku a zaprazime ;
-
10
Nasledovne primiesame kyslu smotanu;
-
11
Rozvarime a zriedime vodou na potrebnu hustotu;
-
12
Paprikasovu stavu cez sitko prepasirujeme na hotove maso ,aby sme odstranili supky,bobkovy list a zrnka cierneho korenia;
-
13
Odlozime a pripravime si cerstve halusky,z 3 salok muky,2 vajec ,soli a 1 salky studeneho mlieka;uvarime vo vriacej vode ,vyberieme do misky a polejeme horucim maslom,aby sa nezlepili.
-
14
Obed je hotovy.Dobru chut!
Skus maso iba dusit vo vlastnej stave,uvidis velky rozdiel v chuti.
@tatranka , nabuduce skusim pridat oriesok,nemoze uskodit .Si naozaj vyborna kucharka,ked si vonu jedla vies vycarit a paprikas je naozaj vonava vara;-).@enerrgizer , vyskusaj s kyslou smotanou,
neolutujes!
misto PL bujónu dala 1 kocku. Nič som s tým nepokazila. Ďakujem za výboorný recept.
Ked pridam kyslu smotanu, v šťave su biele bodky, ktore neznasa dcera. Radsej dam sladku a nakoniec okyslim. Tusim sa tomu da zabranit, ze sa k smotane kyslej prida tepla stava z masa na vyrovnanei teplot. :-)
bujonu;na prvom foto je to nadobka so zelenym obalom;-).
Mame hustu ,kvalitnu smotanu na tento ucel,konzistenciou podobnu creme fraiche .
mňam :-))
prave som ho dovarila a keby nebolo tak strasne neskoro, tak uz aj "obedujem"