Paprikáš z kuracích stehien fotorecept

babav - fotkababav, 25. augusta 2010
Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept)
Foto: babav

Receptov na kuraci paprikas je vela.V podstate su rovnake,lisia sa iba v detailoch pripravy,druhu pouziteho masa(cele kurca,prsia ,alebo stehna).Spolocnym faktorom je dobra p Zobraziť celý popisReceptov na kuraci paprikas je vela.V podstate su rovnake,lisia sa iba v detailoch pripravy,druhu pouziteho masa(cele kurca,prsia ,alebo stehna).Spolocnym faktorom je dobra p a p r i k a . Tu je recept na paprikas z mojej kuchyne.

6
porcií
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 ks
5 ks
1 PL
1 cl
3 ks
1 PL
4 PL
2 cl
2 salky
15 dkg




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso umyjeme ,osusime ;cibulu a cesnak nasekame;koreniny si odsypeme podla davky;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie stehna opecieme na horucom masle z obidvoch stran.

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme z hrnca ;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vypeku vysypeme pripravenu cibulu ,cesnak sol a koreniny;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chvilu podusime ;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maso vlozime naspat na vonavu zmes a pomaly dusime vo vlastnej stave do zmaknutia. Opekame striedavo na obidvoch stranach.Nepodlievame;iba v pripade ,ze sa tekutina rychlo vypari ,podlejeme trochou vody.

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotove maso zbavime koze aj kosti zo stehna ,klbovu kost nevyberame;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do stavy ,ktora nam zostala po vybrati masa priamo nasypeme muku a zaprazime ;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nasledovne primiesame kyslu smotanu;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rozvarime a zriedime vodou na potrebnu hustotu;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Paprikasovu stavu cez sitko prepasirujeme na hotove maso ,aby sme odstranili supky,bobkovy list a zrnka cierneho korenia;

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Odlozime a pripravime si cerstve halusky,z 3 salok muky,2 vajec ,soli a 1 salky studeneho mlieka;uvarime vo vriacej vode ,vyberieme do misky a polejeme horucim maslom,aby sa nezlepili.

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Obed je hotovy.Dobru chut!

    Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

morenajea
Vyzerá to krásne. ja mám takú fintu, že keď dávam mäso "naspäť" hneď ho zalejem vodou alebo vývarom. takto sa vlastne mäsko uvarí. A v kuchte kuracinke stačí pol hodinka.
evusik
narobila si mi chute, asi spravím v nedeľu :-)
tatranka
Tú nádhernú vôňu cítim až sem ku mne.Viem si ju náležite predstaviť,pretože keď robím doma kurací paprikáš,rozvoniava celý byt.Dávam doňho aj štipku muškátového orieška.Skús.
andromeda
Nevedela som, čo dnes uvariť. Už viem.Ďakujem za inšpiráciu.Ešte sa chcem spýtať. Jedna PL kurací bujón nie je to málo?
enerrgizer
paprikáš ako má byť...a tie maslové halušky sú krásne. Ja robím zo sladkej smotany a keď je už hotový, tak spravím karamel z 1-2 KL cukru, potom ho zriedim vodou a pridám do omáčky...dá jej takú perfektnú, plnú chuť...nabudúce skúsim podľa teba z kyslou smotanou...KK
honestka
pridavam sa k ostatnym, vzdy je u nas na stole vitanym jedlom.
babav
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie! @morenajea , robis ho podla originalneho sposobu ,tak som ho zo zaciatku robila aj ja.
Skus maso iba dusit vo vlastnej stave,uvidis velky rozdiel v chuti.
@tatranka , nabuduce skusim pridat oriesok,nemoze uskodit .Si naozaj vyborna kucharka,ked si vonu jedla vies vycarit a paprikas je naozaj vonava vara;-).@enerrgizer , vyskusaj s kyslou smotanou,
neolutujes!
andromeda
Babav včera som uvarila paprikáš podľa teba. Bol vynikajúci, len som
misto PL bujónu dala 1 kocku. Nič som s tým nepokazila. Ďakujem za výboorný recept.
alexdidi
Výborný paprikáš, robím ho rovnako a skyslou smotanou...takto je vynikajúci...naše mamičky asi naozaj mali rovnakú kuchársku knihu(ak ho máš po mamke, lebo takéto klasiky väčšinou dedíme)
veronka8
presne takto ho robím aj ja ale dávam aj pikantnú papriku a voláme ho kurací perkelt s haluškami
tetuska
vyzerá to krásne i chutne, akurát pečiem kurčatá, nabudúce bude paprikáš, ja robievam niekedy s kyslou, niekedy so sladkou smotanou, so sladkou je lahodnejší...
evanaaa
Veronka, perkelt, ak s anemýlim, je bez smotany, paprikáš so smotanou. Alebo naopak? Dúfam, že sa nemýlim.
marienka44
Ak sa šťava zahustuje mukou, šťava musi byt vydusena na tuk. Inak bude šťava mazľava. Lepsie je potom do masa spravit malu klasicku zaprazku a zarucne nebude muka uvarena, ale opecena.
Ked pridam kyslu smotanu, v šťave su biele bodky, ktore neznasa dcera. Radsej dam sladku a nakoniec okyslim. Tusim sa tomu da zabranit, ze sa k smotane kyslej prida tepla stava z masa na vyrovnanei teplot. :-)
babav
@marienka , nemam taky problem ;stava nie je vydusena,pouzivam muku polohrubu,vhodnu na tento ucel;smotana sa mi pekne rozvari a rozriedi vodou.Po preteceni cez sitko je stava hladka ,jemna a chutna!
babav
@andromeda , tesim sa,ze vam chutilo.Kuraci bujon mame v prasku,preto sa ti 1 Pl zdala byt malo;zodpoveda to kocke
bujonu;na prvom foto je to nadobka so zelenym obalom;-).
janger
@babav , paprikas mam velmi rada. Ta kysla smotana sa ti nezrazi? Ja robim bud so sladkou alebo s creme fraiche. Ked pridavam kyslu smotanu do teplych jedal, tak sa mi obycajne zrazi. A tie halusky k tomu su perfektne.
babav
@janger , nemam s kyslou smotanou problem,este sa mi nezrazila.
Mame hustu ,kvalitnu smotanu na tento ucel,konzistenciou podobnu creme fraiche .
jerica
@babav prezerám chvíľu recepty , tento som dáko prehliadla , tvoja ponuka akoby bola u mňa na stole , len malý rozdiel , nedávam múku , ale kukuričnú múčku (maizena) tú zarobím s kyslou smotanou a s istotou nalejem na mäsko , viem že sa nezrazí , takto robím paprikáš aj z teľacieho mäska , vyskúšam s tým karamelom od @energizer a orechom od @tatranka , stále sa človek učí , nie je nad dobre mienenú radu!! Haluštičky ako keby som ich robila ja ,
mňam :-))
anina43
keď prezeram recepty, ktore su tak krasne nafotene, dostanem velky hlad a zhaňam v kuchyni čo by som zbaštila, kto chce chudnuť, mal by sa tymto fantastickym jedlam zdaleka vyhnuť, ale da sa to ?
milicent
mám už 2dny v lednici kuřecí stehna a 2dny přemýšlím co nového zkusit.Tento recept je přesně to,co jsem hledala.Díky moc a hned jdu vařit.
katula2
Mozem povedat , ze tento recept na paprikas je grandiozny dnes som hho uplne prvykrat varila teda bol to moj prvy paprikas a moja polovicka si ho pochvaloval...
katula2
Chutil nám veľmi dobre...Včera ho napadlo, že by sme si mohli dať paprikáš...Tak som kuk na tuto stránku...A s touto stránkou nadmierrne spokojná všetky recepty sú grandiozné...
lucylee
Robila som z kuracich prs a je to vyborny recept. Velmi nam chutil.
mirka12
Ja som ho dnes robila,len som dala zajaca namiesto kurcata a nepouzila som kyslu,ale sladku smotanu....a bol vyborny :) Ale niekedy skusim aj s kyslou smotanou KK
branoj
....no ja som nemal moc času,keď som robil práve tento recept,ale namiesto stehien som doma našiel iba prsia ale výsledok bol vynikajúci,skvelý obed......Ďakujem za inšpiráciu....
voyager
postup napísaný ako pre... mňa :-) ďakujem pekne, veľmi chutné, ukladám :)
silvia16
super recept. len som si chcela overit, či to robim dobre a super opisaný recept. Dakujem. neverim, ze iba 3 hlasovali. mas odomna 5 hviezdiciek.
babav
@silvia16 , dakujem ! Ked som pridavala recept este sa na Vareche nehviezdickovalo.Paprikas je tradicne jedlo a kazda rodina ma svoj vlastny recept, preto treba vyskusat a vybrat si podla chuti( vid. komenty).
používateľ nemá avatar
aga
aga
dnes bude na obed,ale z knedlikom
etela
toto je bezkonkurencne ten najlepsi paprikas!!!!!!
prave som ho dovarila a keby nebolo tak strasne neskoro, tak uz aj "obedujem"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia