Môj tradičný kurací paprikáš
Autor receptu: mandarin999
Som typ človeka, ktorý rád experimentuje a skúša nové chute, no čo sa týka paprikášu, vždy sa radšej prikloním k tej klasike. Samozrejme aj tú klasiku som si uspôsobila. Je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál a veľmi rada ho robím a pochutnávam si na ňom. Tento recept nie je špeciálny, je to v podstate môj recept na paprikáš a hoci je to jednoduchá klasika, možno predsa len niekoho inšpirujem či navnadím na urobenie si tejto pochúťky.
Postup
- Kuracie stehná si nakrájame na kocky, posolíme, pokoreníme, poprášime mletými paprikami. Cesnak, cibuľu a kápiu si nakrájame na drobné kúsky.
- Na rozpálenom masle orestujeme cibuľku, cesnak a kapiu. Kapia dodá celému perkeltu lepšiu a výraznejšiu chuť, preto ju odporúčam použiť. Pridáme k ním mäsko, ktoré opečieme z každej strany. Podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list a dusíme do mäkka.
- Podľa potreby dochutíme mletou paprikou. V smotane si rozmiešame cca za lyžicu múky a postupne primiešavame smotanu k mäsku. Necháme prevrieť, pridáme cca 40g masla. Odstavíme.
- Halušky patria k paprikášu ako neoddeliteľná súčasť. Rada v tomto experimentujem, skúšam špenátové, mrkvové či zelerové, no momentálne som mala naponáhlo a v tomto recepte som ako prílohu zvolila semolínové cestoviny, ktoré sú zdravšie, výživnejšie a bohaté na vitamíny. Varila som ich klasicky v osolenej vode s trochou oleja, akurát ich treba variť dlhšie.