Môj tradičný kurací paprikáš

Autor receptu: mandarin999

Som typ človeka, ktorý rád experimentuje a skúša nové chute, no čo sa týka paprikášu, vždy sa radšej prikloním k tej klasike. Samozrejme aj tú klasiku som si uspôsobila. Je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál a veľmi rada ho robím a pochutnávam si na ňom. Tento recept nie je špeciálny, je to v podstate môj recept na paprikáš a hoci je to jednoduchá klasika, možno predsa len niekoho inšpirujem či navnadím na urobenie si tejto pochúťky.

Postup

  1. Kuracie stehná si nakrájame na kocky, posolíme, pokoreníme, poprášime mletými paprikami. Cesnak, cibuľu a kápiu si nakrájame na drobné kúsky.
  2. Na rozpálenom masle orestujeme cibuľku, cesnak a kapiu. Kapia dodá celému perkeltu lepšiu a výraznejšiu chuť, preto ju odporúčam použiť. Pridáme k ním mäsko, ktoré opečieme z každej strany. Podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list a dusíme do mäkka.
  3. Podľa potreby dochutíme mletou paprikou. V smotane si rozmiešame cca za lyžicu múky a postupne primiešavame smotanu k mäsku. Necháme prevrieť, pridáme cca 40g masla. Odstavíme.
  4. Halušky patria k paprikášu ako neoddeliteľná súčasť. Rada v tomto experimentujem, skúšam špenátové, mrkvové či zelerové, no momentálne som mala naponáhlo a v tomto recepte som ako prílohu zvolila semolínové cestoviny, ktoré sú zdravšie, výživnejšie a bohaté na vitamíny. Varila som ich klasicky v osolenej vode s trochou oleja, akurát ich treba variť dlhšie.