Fazuľková polievka

Mliečna polievka z čerstvých fazuľových strukov (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná mliečna polievka, ktorá zasýti v týchto horúcich dňoch. U nás boli k polievke zemiakové placky.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme suroviny na polievku. Zemiaky očistíme pokrájame na kocky. Fazuľové struky očistíme, prekrojíme na polovicu. Zemiaky aj struky dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli zakryté. Pridáme trocha soli a necháme variť do zmäknutia.
  2. 1 PL čerstvého masla rozpustíme, pridáme mleté čierne korenie, 1PL hladkej múky, urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou z polievky a zápražku vlejeme do polievky. Pridáme pokrájaný čerstvý kôpor a necháme za občasného miešania prevariť. Nakoniec do polievky pridáme smotanu izbovej teploty a 2 PL masla. Necháme krátko zovrieť, ochutíme soľou a octom podľa seba. Po uvarení podávame s čerstvým chlebom, žemľou... U nás boli k polievke zemiakové placky. Dobrú chuť.