Fazuľková polievka
Mliečna polievka z čerstvých fazuľových strukov (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná mliečna polievka, ktorá zasýti v týchto
horúcich dňoch. U nás boli k polievke zemiakové placky.
4 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme suroviny na polievku. Zemiaky očistíme pokrájame na kocky. Fazuľové struky očistíme, prekrojíme na polovicu. Zemiaky aj struky dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli zakryté. Pridáme trocha soli a necháme variť do zmäknutia.
- 1 PL čerstvého masla rozpustíme, pridáme mleté čierne korenie, 1PL hladkej múky, urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou z polievky a zápražku vlejeme do polievky. Pridáme pokrájaný čerstvý kôpor a necháme za občasného miešania prevariť. Nakoniec do polievky pridáme smotanu izbovej teploty a 2 PL masla. Necháme krátko zovrieť, ochutíme soľou a octom podľa seba.
Po uvarení podávame s čerstvým chlebom, žemľou... U nás boli k polievke zemiakové placky. Dobrú chuť.